13. Çalışma Meclisi toplantısı "Türkiye Yüzyılında Çalışma Hayatı: Emeğin, Sendikal Örgütlenmenin ve İstihdamın Geleceği" temasıyla Ankara'da bir otelde başladı.

Toplantıya Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, TİSK Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Burak Akkol, Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, KESK Eş Genel Başkanı Ayfer Koçak  ve Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanı Şemsi Bayraktar katıldı.

İki gün sürecek organizasyonda, 'Çalışma hayatında insana yakışır iş', 'Yeşil ve dijital dönüşümün iş gücü piyasalarına etkileri ve adil çözüm', 'Sendikal örgütlenmede yaşanan sorunlar ve çözüm önerileri' ile 'Toplu sözleşme sürecinde yaşanan sorunlar ve çözüm önerileri' oturumlarının düzenlenecek.

Organizasyonun açılış konuşmasını yapan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, "Hükümet olarak, imkanların el verdiği azami ölçüde, hem çalışanlarımız hem de işverenlerimiz için dengesizliğe yol açmayacak şekilde, en iyisini ve en güzelini yapmak için büyük gayret sarf ediyoruz. Çalışanlarımızı enflasyonun tahribatına karşı koruma anlayışımızı sürdürüyoruz" dedi.

Bitcoin ve altında enflasyon yükselişi Bitcoin ve altında enflasyon yükselişi

İŞVERENLERDEN 'ESNEK MODEL' ÇIKIŞI
Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Burak Akkol da 13. Çalışma Meclisi'nde konuştu.

Akkol, "10 çalışandan 4'ü uzaktan çalışma imkanına sahip olduğunu, büyük işletmelerin yüzde 78'inin uzaktan çalışmaya imkan vediğini belirterek, "Türkiye'de çalışan nüfusun yüzde 30'u için uzaktan çalışma mümkün. Çalışanların yüzde 73'ü evden çalışma ile iş-özel hayat dengesini daha iyi kurduğunu düşünüyor" dedi.

Çalışma Meclisi'nde gündeme getirecekleri başlıkların çalışanlara, işverenlere ve ülkeye değer katacağına inandığını dile getiren Akkol, şunları kaydetti:

"Bu başlıklardan ilki, güvenceli esnek çalışma modellerinin geliştirilmesi. Dolayısıyla yeni çalışma modellerine imkanımız var. Gençler eski usul organizasyonlarda ve işletmelerde değil, yeni usul işletmelerde çalışmak istiyor. Bu konudaki iyi uygulamaları teşvik edelim"

Kaynak: AA