AK Parti Bergama İlçe Başkanı Sebahattin Güzel, ilçede yapılan çalışmaları anlattı. Bu yıl projelere ağırlık verdiklerini söyleyen Başkan Güzel, “Teşkilatımızla birlikte uyum içinde çalışıyoruz. El birliği ile 2021 yılında Bergama’ya altın yılını yaşatacağız” dedi. İlçede uzun zamandır beklenen yatırımların bir bir hayata geçtiğini aktaran Başkan Güzel, “TOKİ konutları çok hızlı bir şekilde yürüyor. Bergama Belediye Başkanımız Hakan Koştu’nun ilçe başkanlığı döneminde bu projenin yerinin belirlenmesi konusunda çalışmalar yapmıştı. 275 konutumuz için çalışmalar başlandı ve çok hızlı bir şekilde ilerleniyor. Eylül ya da ekim ayı gibi hak sahiplerine teslimat yapılacak. İkinci etap için de arsanın devir teslim çalışmaları yapıldı. İkinci etap için de çalışmalarımız hızlı bir şekilde devam ediyor, en kısa zamanda sonuçlandıracağız. Çevre Yolu da beklenen yatırımlarımızdan biriydi. Bu konuda da çok hızlı bir şekilde aksiyon alıyoruz. Çevre Yolumuz en geç nisan ayında faaliyete geçecek. Bu yatırımın ardından Adnan Menderes Bulvarı’na geçeceğiz. Bergama’ya öğrencilerimizin gelebilmesi için barınma sorununu ortadan kaldırmamız gerekiyordu. 500 yataklı güzel bir sosyal tesis hazırlığı içindeyiz” diye konuştu.

MÜJDELERE ADIM ADIM

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Bergama’ya müjdelediği projeler hakkında da gelişmeleri anlatan AK Partili İlçe Başkanı Güzel, “Selinos Deresi ile ilgili çalışmalar başladı. Bundan bir ay önce şantiye kuruldu. Doğalgaz çalışmalarımızın da yüzde 70’i tamamlandı. Çok hızlı ilerleyen bir proje oldu. 2021’de ilçemizin tamamında doğalgaz çalışmaları bitmiş olacak” ifadelerini kullandı.

‘BEKLENTİ DE YÜKSEK’

“Bergama’da en çok önem verdiğimiz konulardan biri de yollar” diyen Başkan Sebahattin Güzel, şu açıklamalarda bulundu: Bir önceki belediye başkanı 10 yıl boyunca neredeyse hiç yollara dokunmamıştı. Halkımız bu konuda büyük sıkıntı yaşıyordu. Biz de göreve gelir gelmez yollar için çalışmaya başladık. Maltepe Yüzüncü Yıl Caddesi’nde elektrik, doğalgaz, su gibi altyapı çalışmaları tamamlandı. Şimdi asfaltlama çalışmaları yapılıyor. Bergama’nın ana arterlerinin tamamının asfaltlaması tamamlanacak. Millet Bahçesi’nin projesi tamamlandı. Yine nisan ayı gibi bu projenin ihalesine çıkacağız. Oradaki vatandaşlarımızı mağdur etmemek için ticari alanlar da hazırlıyoruz. Bölgedeki hiçbir vatandaşımızın sıkıntıya sokmayacağız. Yapılacak hizmetlerle 2021 yılı Bergama’nın altın yılı olacak” dedi.

‘İYİ BİR UYUM YAKALANDI’

Son olarak, AK Belediye’nin dokunuşunun ilçeye çok iyi geldiğinin de altını çizen Güzel, “İnsanlarımız AK Belediyeciliğin kalitesini bildiklerinden bize yönelik beklentileri de çok. Bu beklentileri en güzel şekilde yerine getireceğiz. Belediye Başkanımız Hakan Koştu, adaylık döneminde ne söz verdiyse tek tek yerine getiriliyor. 50 yıl yaşanan su sorunu, çözüldü; yatırımların arka arkası kesilmiyor. AK Parti belediyeciliği zaten hizmet belediyeciliğidir. Yaptığımız çalışmalar herkese örnek olmalıdır. Teşkilatımız ve belediyemiz çok iyi bir uyum yakaladı. Bundan sonraki süreçte de ilçemizin en iyi yerlere gelmesi için canla başla mücadele edeceğiz” diye konuştu. Yağmur Gülü / Özel Haber