Karabağlar Belediyesi için 2021, açılış ve temel atma yılı olacak. Yapımına başlanan ve pandeminin yarattığı ekonomik krize karşın çalışmaları devam eden birçok büyük proje, bu yılın ilk yarısında tamamlanacak. Kibar Çok Amaçlı Tesis, Tahsin Yazıcı Kültür Merkezi, Nasrettin Hoca Çocuk Bilim Kültür ve Sanat Merkezi, Mobilyacılar Çıraklık Eğitim merkezi gibi projeler, birbiri ardına hizmete açılacak. Ayrıca 500 bin nüfuslu Karabağlar’ın önemli bir ihtiyacını karşılayacak Karabağlar Gençlik Merkezi’nin temeli de 2021’de atılacak. Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, bu büyüklük ve önemdeki projeleri hızla tamamlamanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, “Topluma değil bireylere hizmet’ anlayışıyla çalışıyoruz. Projelerimizi Karabağlar’ın sadece bir bölümüne değil farklı yerlerine yayarak ve birbirleriyle uyumlu olmasını sağlayarak, bütüncül gelişmeyi hedefliyoruz. Amacımız modern ve yaşanabilir bir Karabağlar yaratmak. Bu anlayış doğrultusunda tamamlama aşamasına geldiğimiz projeler, şimdiden hayırlı olsun. Umarım vatandaşlarımız sadece Karabağlar’a değil tüm İzmir’e hizmet verebilecek bu alanları severek kullanır” dedi. Karabağlar Belediyesi’nin bu yılın ilk yarısında tamamlayıp hizmete açmayı ya da temelini atmayı planladığı büyük projeler şu şekilde sıralanıyor:

KİBAR ÇOK AMAÇLI TESİS

Karabağlar Belediyesi’nin hizmetleri yurttaşların ayağına götürme hedefi doğrultusunda yaşama geçirdiği projelerden biri olan Kibar Pazaryeri ve Çok Amaçlı Tesisi, 3 kattan oluşuyor. Binanın en alt katı otopark olarak kullanılacak. Orta kat semt ve kültür merkezi, düğün salonu ve taziye evi işlevi görürken, uzay çatıyla örtülü üst kat ise pazaryeri olarak hizmet verecek.

TAHSİN YAZICI SEMT VE KÜLTÜR MERKEZİ

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Karabağlar Belediyesi işbirliğiyle hizmete açılacak Tahsin Yazıcı Semt ve Kültür Merkezi, 6 bin 600 metrekare alana inşa edildi ve 4 kattan oluşuyor. Merkezde çok amaçlı tiyatro salonu, otopark, taziye salonu, mescit, derslikler, kafeterya, spor salonu, eğitim salonları, çocuk oyun odası, seminer odası, çocuk ve gençlik danışma merkezi, nikah ve konferans salonlarıyla düğün salonu yer alıyor. Merkez, tüm İzmir'e seslenebilecek kapasitesiyle dikkat çekiyor.

MARANGOZLUK VE ÇIRAKLIK EĞİTİM MERKEZİ

Karabağlar Belediyesi’nin, İzmir Mobilyacılar ve Marangozlar Odası (İZMOD) işbirliğiyle yaşama geçireceği Marangozluk ve Çıraklık Eğitim Merkezi, sektörün nitelikli eleman ihtiyacının karşılanmasına katkı koyacak. İzmir Kalkınma Ajansı’nın da (İZKA) yapımını desteklediği Aydın Mahallesi’ndeki 3 katlı merkezde, 120 kişilik çok amaçlı salon, 15’er kişilik 4 eğitim odası, atölyeler, idari ofisler, kafeterya ve otopark bulunuyor.

NASRETTİN HOCA ÇOCUK BİLİM KÜLTÜR VE SANAT MERKEZİ

Karabağlar Belediyesi’nin tamamlanma aşamasına gelen Uzundere Nasrettin Hoca Çocuk Bilim Kültür ve Sanat Merkezi, çocuklarla buluşmak için gün sayıyor. İzmir Kalkınma Ajansı’nın da yapımına destek verdiği Nasrettin Hoca Çocuk Bilim Kültür ve Sanat Merkezi’nde, çok işlevli salon, ofisler, interaktif atölyeler, çocuk kütüphanesi, okuma atölyesi, kafeterya, teras ve ebeveyn salonu bulunacak. Müzik-ritim, çizim-boyama, kes-yapıştır, yerleştirme sanatı (enstalasyon), bilim ve teknoloji, doğa ve çevre atölyeleri, çocukların gelişimine katkı koyacak. Ayrıca Nasrettin Hoca Sahnesi’nde çocuklar, tiyatrodan kuklaya, baleden müziğe kadar birçok sanat dalıyla ilgilenebilecek.

UZUNDERE GENÇLİK MERKEZİ

Karabağlar Belediyesi’nin, ilçenin önemli bir eksiğini gidermek ve gençleri spora yönlendirmek amacıyla projelendirdiği Gençlik Merkezi, alanında Karabağlar’ın en büyüğü olacak. Başta amatör futbol kulüpleri olmak üzere sporun farklı dalıyla uğraşanlar, modern tasarımı ve altyapısıyla dikkat çeken Karabağlar Gençlik Merkezi’nden yararlanma olanağı bulacak. İzmir Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle yapılacak ve gelecek haftalarda temeli atılacak merkez, 32 dönüm alan üzerine kurulacak. İçinde, resmi karşılaşmaların yapılabileceği 3 bin seyirci kapasiteli stat, yarı olimpik yüzme havuzu, çocuk eğitim havuzu, spor salonları, açık spor alanları, tenis kortları, amatör kulüp odaları yer alacak. Judodan basketbola, voleyboldan güreşe kadar birçok branşa hizmet verecek tesis, engelli vatandaşlarımızın erişimine de uygun olacak. Uzundere Rekreasyon Alanı’nın yanı başında yaşama geçirilecek tesisin 2 yılda tamamlanması hedefleniyor.