İYİ Parti İzmir’de saha ve üye kaydı çalışmaları hız kesmeden sürüyor. Partiyi daha ileriye taşımak için gece gündüz mücadele verdiklerini anlatan İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar, çalışmalarını anlattı. Geçtiğimiz hafta İYİ Parti’nin ülke genelinde yaptığı programları dahilinde, il ve ilçe gezilerine devam eden TBMM Grup Başkanı ve Bursa Milletvekili İsmail Tatlıoğlu, TBMM Grup Başkan Vekili Müsavat Dervişoğlu, Ekonomi Politikaları Başkanı ve Samsun Milletvekili Erhan Usta, Genel Başkan Başdanışmanı ve İzmir Milletvekili Aytun Çıray ve Kalkınma Politikaları Başkanı Ümit Özlale İzmir’e gelmişti. Programın çok verimli geçtiğini aktaran Başkan Kırkpınar, “Başkanlarımız gerçekten kendi alanlarında çok başarılı isimler. Özellikle ekonomiye bağlı verilere yönelik çeşitli kurum ve kuruluşlarda çok güzel sunumlar yapıldı. Hem öneri ve bilgi alışverişinde bulunduk. Hem kentimiz için hem de partimiz için çok yararlı bir program oldu” dedi.

‘MÜTHİŞ BİR TALEP’

Teşkilat çalışmalarının da son derece iyi gittiğinin altını çizen Kırkpınar, “Özellikle her ilçemizde başkanlarımız düzenli olarak üye çalışması yapıyor ve yeni neferlerimize rozetlerini takıyor. Özellikle AK Parti’den istifa edip partimize katılan çok üyemiz var. Hepsi gelerek seve seve İYİ Parti’de görev almak istediklerini belirtiyorlar. CHP’den de gelenler var ama AK Parti’den çok fazla katılım olmaya başladı. Semtlerde, mahallelerde geçmiş dönemde iktidar partisine ve ortağına oy vermiş, o partilerde görev yapmış ancak şu anda bir kenarıda sessiz duran pek çok isim var. Onları da yakında yanımızda göreceğiz. Daha önce siyasetle uğraşmamış, bu mecraya ilk kez İYİ Parti ile katılan kesim ise gerçekten olağanüstü... Siyasi partiye üye olmayı bırakın, pazar günü evinden kalkıp oy kullanmaya bile gitmeyen pek çok vatandaşımız bizi tercih ediyor. Tabi bizler de onları farklı karşılıyoruz. Çünkü onlar bu ülkenin kaderini değiştirecek Z ve Y kuşağı... Bazen doğrudan bana ulaşıp üye olmak istediklerini söylüyorlar. Müthiş bir taleple karşı karşıyayız. İlk hedefimiz 30 bin yeni üyeydi ancak görünüyor ki yılın sonuna kadar 50 bin yeni üyeye ulaşacağız” ifadelerini kullandı.

‘SEÇMEKTE ZORLANIYORUZ’

Atama bekleyen İYİ Parti İzmir İl Gençlik Kolları Başkanlığı görevi için de açıklamalarda bulunan Başkan Kırkpınar, “İYİ Parti Gençlik Politikaları Başkanlığı Genç Teşkilatlanma Başkanlığı görevine Onur Hondoroğlu getirildi. Onun başkanlığından sonra da yeniden İzmir’de bir şekillenme olacak. Kimin başkan olması gerektiğini düşündüğümüzde hakikaten seçmekte zorlanıyoruz. Pek çok arkadaşımız bu görevi alabilecek kapasiteye sahip. Bu yüzden de titizlikli bir çalışma yapıyoruz. En yakın zamanda da yeni ismi açıklayacağız” diye konuştu. Yağmur Gülü / Özel Haber