Van Gölü'nde sis ve buharlaşma fenomeni görüldü Van Gölü'nde sis ve buharlaşma fenomeni görüldü

Kamuoyunda “9. Yargı Paketi” olarak bilinen "Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun", Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Hukuk sistemine yönelik kapsamlı değişiklikler içeren kanun, özellikle sınav düzenlemeleri, hakaret suçlarının kapsamı ve uzlaştırma sistemi gibi pek çok alanda yenilikler getiriyor. Yargı paketi kapsamında ilk dikkat çeken değişiklik, Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı ve İdari Yargı Ön Sınavı’nda oldu. Bu sınavlarda soru sayısı, 100’den 120’ye çıkarılarak kapsam genişletildi. Bunun yanı sıra, buluntu veya trafikten men edilerek yediemin otoparklarında bekletilen araçların satış usulleri de yeniden belirlendi. Eğer araç sahipleri bu araçları 6 ay içinde teslim almaz veya aramazlarsa, araçların yedieminde kalması yerine satışı gerçekleştirilecek.

HAKARET SUÇUNDA DÜZENLEME

Hakaret suçu düzenlemelerinde de önemli değişikliklere gidildi. Sesli, yazılı ya da görüntülü ileti yoluyla hakaret suçu, artık uzlaştırma kapsamından çıkarılarak ön ödeme kapsamına alındı. Bu değişiklikle birlikte, soruşturulması ve kovuşturulması şikayete bağlı hakaret suçlarında şikayet süresi, olayın gerçekleştiği tarihten itibaren en fazla 2 yıl olarak sınırlandırıldı.

20 YILLIK KIDEMİ OLAN…

Arabuluculuk alanında da düzenlemeler yer aldı. Buna göre, arabuluculuk eğitimini tamamlamış ve mesleğinde 20 yıllık kıdemi olan hukukçular, yazılı sınava girmeksizin doğrudan arabuluculuk siciline kayıt olabilecek. Ayrıca, uzlaştırmacı olabilmek için hukuk fakültesi mezunu olma şartı getirildi. Böylelikle uzlaştırmacıların mesleki yeterliliklerinin artırılması amaçlanıyor.

O MADDELER ÇIKARILMIŞTI

AK Parti tarafından verilen önergelerle, evlenen kadının soyadına ilişkin değişiklik, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'nun kayyum olarak atanması ve Kamulaştırma Kanunu’ndaki bazı değişiklikler düzenleme kapsamından çıkarıldı. Çeşitli alanlarda birçok düzenleme barındıran 9. Yargı Paketi, yayımlandığı tarihten itibaren yürürlüğe girdi ve hukuk sistemine yönelik köklü yenilikler getirdi.

Kaynak: Gerçek Gündem