Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Ankara’da Medya Temsilcileri Buluşması’nda gazetecilerle bir araya geldi.
Yargının gündemine ilişkin konularda soruları yanıtlayan Bakan Tunç, Anayasa Mahkemesi’ne (AYM) bireysel başvuru hakkıyla ilgili soruya, bireysel başvuru hakkının sınırlarının çizilmesi gerektiği yanıtını verdi.
Bu konuda yeni bir çalışma yapılması gerektiğini de söyleyen Bakan Tunç, verilen kararların zaman zaman Yargıtay ile Anayasa Mahkemesi arasında sorunlara neden olabildiğini vurguladı.
AİHM KARARLARI
Bakan Tunç, konuşmasında Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne (AİHM) karşı olmadıklarını söyledi. Tunç, “Ancak çifte standarda karşıyız.” dedi. Türkiye’nin AİHM kararlarını uygulama oranının yüzde 90’a ulaştığını söyleyen Bakan Tunç, diğer ülkelerde bu ortalamanın yüzde 79 olduğuna dikkat çekti.
“Öncelikli talebimiz, Türkiye’ye çifte standart uygulanmasın. Özellikle bazı kararlar bakımından AİHM’in doğru olmayan kararlar verdiğini görüyoruz.” diyen Bakan Tunç; AİHM’in Türkiye ile ilgili kararlarında yerleşik içtihatlardan ayrılarak çifte standartta bulunduğunu söyledi.




