Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, üçüncü döneminin ilk üç yılında yapılan çalışmaları ve gelecek hedeflerini değerlendirdi. Kentte hiç kimseye ayrım göstermeden hizmet verdikleri için canla başla mücadele ettiklerinin altını çizen Başkan İnce, “Daha bitmedi, gidecek çok yolumuz var” mesajı da verdi. Güzelbahçe’nin İzmir’de metropol sayılan ilk dokuz ilçeden biri olduğunu hatırlatarak açıklamalarına başlayan Belediye Başkanı Mustafa İnce, “Ancak 30 ilçenin arasında hem metrekare hem de bütçe oranlarıyla en düşük ilçelerden biri. Her gün gelişen eğitim vizyonu ve günübirlik turizmle en büyük ilçelerden de bir tanesi. Ateşten gömlek… Lise yıllarında okuduğum ve Türk edebiyatının ender eserlerinden birine kahramanlık yapacağım hiç aklıma gelmemişti. 2009 seçimlerini değerlendirecek olsam ‘Adeta ateşten bir gömlek giydim’ diyebilirim. Partime, kendime ve aileme bir söz verdim. Bu gömlekte kimse yanmayacaktı. Ben dahil, hiçbirimize zarar gelmeyecek, herkes daha iyi olacaktı. Aklımız, bedenimiz, yüreğimiz ve ekibimizle bu ateşi söndürüp kentin belediye başkanlığı görevi üstlendik” dedi.

Rekorlar ve eserler’

Belediyecilik anlayışında izlediklerini mottonun ‘İnanmak’ olduğunun altını çizerek açıklamalarını sürdüren Başkan İnce, “Önce kendimize, sonra birbirimize inandık ve seçimlerde rekorlar kırdık. En önemlisi, Güzelbahçeli vatandaşlarımızı inandırdık. Hiçbir inanca, kimliğe saygısızlık etmedik, herkesi kucakladık. Camilerle ilgilenirken, Alevi vatandaşlarının da talepleri doğrultusunda Cem Evi’ni hayırseverlerin bağışlarıyla açtık. Bölgemizde yaşayan ciddi sayıda Hristiyan vatandaşımız var, Paskalyalar’da onları unutmadık. Can dostlarımız için geçici bakım evi yaptık ve genişlettik. Her hafta sokaklarda düzenli mama dağıtımı yaptık, kentimize güzel parklar kazandırdık. Daha yeşil bir Güzelbahçe, mavimize çok yakıştı. Bununla da kalmadık, 7 kültür yayınını da Güzelbahçeliler’in hizmetine sunduk. Toplanacak, konuşacak, kültürel aktivite yapacağımız bir yer yoktu. Bir tek amfi tiyatro vardı, Kültür Merkezi’ni yaptık. Tüm bunları zorlu ve yıpratıcı geçen 2014 seçimlerinden sonra gerçekleştirdi. 2014’te vatandaşımızın bize teveccühünü gösterdi. Bu derin hürmet benim ve partim arasında da bir gün olsun sarsılmayınca ortaya rekorlar ve sayısız eserler çıktı. Öz gücümüzle ülkemizdeki karanlık günlerinde anmaları hiç unutmadık” diye konuştu.

Herkes için bir ağaç’

Seçim bildirgemizde söz verdiğimiz bütün projeleri gerçekleştirdik” vurgusuyla açıklamalarını sürdüren İnce, “Kimseyi ayırmadık, gücümüzü özgürlük ve demokrasi inancımızdan aldık. İzmir Körfezi’nin ilk mavi bayraklı plajını Güzelbahçe İkinci Liman Siteler Mahallesi’nde açtı. Yaptığımız parklar, yeşil alanlar bize yetmedi. Yangınlar Türkiye’yi kasıp kavururken ormanlar yapmaya karar verdik ve zeytin ağacını seçtik. Özgürlük, Barış, Demokrasi ve Birliktelik Ormanı’nda herkese yer verdik ve ağaçlarını kendilerinden dikmelerini istedik. Bizim devraldığımız Çamlı Köy Tüzel Kişiliği’nden gelen baraj havzasında yer alan zeytinlik arazilerinin bakımlarına devam ediyor, ürünlerini alıyoruz. Bunun üzerine 5 bine yakın zeytinlik oluşturduk. En son meşhur go-kart pistinin yanında her Güzelbahçeli genç için ağaç dikerek zeytinlik oluşturduk” dedi.

Cazibe merkezi’ vurgusu

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ‘En az oy aldığınız yere en çok hizmeti götüreceksiniz’ sözünden yola çıkarak çalışmalarına devam ettiklerini belirten Başkan İnce, “Atatürk Mahallesi sandıklarımız zayıf çıkıyordu, bugüne kadar yatırım yapmamıştık. Güzelbahçe’ye doğalgazı getirmeyi, otobanın ücretsiz olmasını, yeni balıkçı barınağını yapmayı başardık. Bunlar kavga ederek değil, uzlaşarak oluyor. Bunda dönemin Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Sayın Binali Yıldırım’ın katkıları çok fazladır. Bu projeleri gerçekleştirmek bizim ekibimize nasip oldu. Mücadelemizi Atatürk Mahallesi Çarşı yenileme projesiyle başardık. Burada da finansal desteklerinden dolayı hem dönemin İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na hem de Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve meclis üyelerimize teşekkür ediyorum. Bu projelerin tasarımı benim arkadaşlarım tarafından yapıldı. Çarşı yapılırken cazibeyi artırmak zorundaydık, ciddi bir para harcadık. Esnaftan hiçbir şey almadık. Esnafın kapının önüne alacağı bir sandalyesi yoktu, pandemi geçirdiler. Esnaf odasıyla protokol yaptık. Sandalyelerin bedelinin yüzde 80’ini biz, yüzde 10’unu esnaf yüzde 10’unu da protokolle sağladık. Amacımız bu çarşıyı kadının ve sanatçının girdiği özel bir yer, cazibe merkezi yapmak. Esnaf tezgah istediğini ve eşlerinin kendi yaptıkları ürünleri burada pazarlamalarını istediklerini söyledi. Güzelbahçe çarşıda kadın esnaf olarak işgaliye ödemeden yer alacak kadınlara bir talepte bulunmuyor, tezgahlarını da biz veriyoruz” dedi.Sırada Çamlı var’ Yaptıkları çalışmalarının yanı sıra gelecekte de hayata geçirmeyi planladıkları projeler olduğunu söyleyen Başkan Mustafa İnce, Çamlı Mahallesi’nde Atatürk Mahallesi’nde yaptıkları çalışmanın benzeri bir proje yapmak istediklerini söyledi. Seferihisar’a doğalgazın dışarıdan geldiğini hatırlatan Başkan İnce, “Bekliyoruz… Doğalgazın girmesini, elektrik hatlarının yer altına alınmasını bekliyoruz. Projemiz ihaleye çıkma aşamasında” dedi.

Bürokrasiyi aşamıyoruz’

İlçenin sahil şeridi ile ilgili tasarladıkları projeleri de anlatan Başkan İnce, “Belediyecilikte iş yapmak kolay, neyi, nasıl yapacağımızı biliyoruz ama 2013’ten beri bürokrasiyi aşamıyoruz” dedi. İzmir Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Ahmet Piriştina zamanında ilçeye yapılan dolgu çalışmasını hatırlatan İnce, “İZSU’nun da burada pis su hattı var. Bunların plana işlenmesi ve yeni kıyı düzenlemesinin yapılması gerekiyor. En son ÇED raporu geldi. İlk karar belediyemizde incelendi. Büyükşehir’de ve Çevre, Şehircilik İl Müdürlüğü’nde incelendi. Seferihisar Kavşağı’na kadar bir yürüyüş yolumuz yok, yapmak zorundayız. ÇED istendi, süreç devam ediyor. ÇED sürecinden sonra Büyükşehir Belediyemizle de birlikte tamamlanacağına inanıyorum” diye konuştu.

Bu yol çok önemli’

75’inci Yıl Cumhuriyet Meydanı’nda yapılması planlanan yeni yol çalışması hakkında da bilgiler veren İnce, şu açıklamalarda bulundu: “Kültür Merkezi’nin bulunduğu yerde 1990’lı yıllarda tamamlanmış, bağışçıdan alınmış. Herkes bu projeyi yapmak istemiş. 1998 yılında 24,5 metre yola ismi veren Hülya Yavruz’un çıkardığı bir çalışma kitapçığı var. “75’inci Yıl Cumhuriyet Meydanı’ndaki ağaçlar taşınarak Güzelbahçe yeni bir yola kavuşacak” diyor. Bu bana nasip olacak. Tunç Başkanımız ve ekibiyle konuştuk, ‘Ağaçları taşı, biz yola girelim’ dediler. Ağaçların bir kısmı taşında yol yapılacak. Bu yol bana çok gerekli değil, otoban ücretsiz ama yarımadadan gelen ve belediye otobüsünü kullanmak zorunda olan halkımızın otobana girme olasılığı yok. Toplu taşıt için alternatif olan bu yol çok ama çok önemli.”

‘Özlemle bekliyoruz

Güzelbahçe’nin eğitim alanında da vizyonunu geliştirmek için çalışmalar yaptıklarını anlatan Belediye Başkanı Mustafa İnce, “Kütüphanelerimiz var ama büyük bir kütüphaneye ihtiyacımız var. 50’nin üzerinde çok nitelikli kolejimiz var. Bunların modern bir kütüphaneye ihtiyacımız var. Bilim yönünden planını değiştirmek istediğimiz bir yer de var. Eğitim ilçemizin çeşitli yerlerine dağılmış. Israrlarımızla Güzelbahçe’de bir üniversite planı yapıldı. Kabaca 200 dönümde planlandı. Toplam alan 1 milyon 300 bin metrekarelik alan daha var. Şu anki Ekonomi Üniversitesi’nin projesini getirirse inşaat ruhsatını alacağı bir alan. Projelerini özlemle bekliyoruz. Hemen ekip kuracağız. Üniversitenin olduğu yerde biz bilim müzesi yapacağız. İlk inşaatı yapacak Ekonomi Üniversitesi ile de ortak çalışma yapacağız. Paramız çok değil ama inancımız güçlü, dostlarımız var. O yüzden bu konuda korkumuz yok. Şair Adnan Yücel’in dediği gibi, ‘Daha bitmedi, kavgam sürecek. Yeryüzü aşkın yüzü oluncaya dek…’ Son olarak şunu söylüyorum, Güzelbahçe’de olmak bir ayrıcalıktır…” diye konuştu.

Oyuncağımız alındı...’

Açıklamalarının ardından Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, basın mensuplarından gelen soruları yanıtladı. İlçeye yapılan deniz yolu taşıması durdurulduğunu ve yeniden başlatılması yönünde çalışma yapıldığını kaydeden İnce şunları söyledi: “Tunç Soyer ve İZDENİZ ile görüşmelerimiz sürüyor. Yolcu bulamadıkların, çok büyük masraflar oluşturduğu söylendi. Yanaşma iznini bizim aldığımız buradaki iskeleden seferleri yapılması için daha küçük bir tekne alınmalı. Oyuncağımız elimizden alındı, üzgünüz.”

Takdir halkımızın’

Önümüzdeki dönem aday olup olmayacağı yönündeki soruya yanıt veren Başkan İnce, “Bir görev aldım. Çok zor bir süreçten geçtik. Hala 36 dolu kadromuzla kadromuz ile hizmet yapıyoruz. Bir süreç yaşadık. Ben birinci dönemden sonra ikinci dönemde söylediğim gibi ‘Adayım’ demek için çok erken. Bitiremediğimiz sözler var. Artık takdir halkımızdır” diye konuştu. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Yarımada Bölgesi’nde yapılması planlanan Çeşme Projesi’ne dair görüşlerinin sorulması üzerine Başkan İnce, şu ifadeleri kullandı: “Bütünsel olarak planı değerlendirecek bir beceriyi sunamam ancak planın hazırlık aşaması yanlış. Halk, sivil toplum bunu değerlendirdi mi? Bakanlık bir yer belirliyor ama yerelin görüşü olmazsa bu planlar eksik olur. Önce yerel yönetimlerle bu konuda uzlaşırlarsa bu planlara yapılacak itirazlar daha az olur.” Kaftancıoğlu yorumu CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’na verilen hapis cezasının onanması ve siyasi yasak getirilmesine ilişkin görüşlerinin sorulması üzerine Başkan İnce, “Bu ülkede siyasi yasak getirilen sırf Canan Kaftancıoğlu değil, yasakların sonucunun ne olduğunu herkes bundan önce gördü. Eninde sonunda hukuka saygılı olmakla birlikte halkın dediği olacaktır. Demokrasinin temeli çoğunluk rejimine dayanıyor ama azınlıklar yok sayılarak demokrasi olmaz. Halk gerekli cevabı verecektir” dedi.