Manisa’nın Ahmetli ilçesine bağlı Dereköy Mahallesi’nde dün çöplük alanda başlayan ve kısa sürede çevredeki ormanlık alana yayılan yangın, ikinci gününde de kontrol altına alınmaya çalışılıyor. Orman Genel Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, yangına 5 uçak, 7 helikopter, 35 arazöz, 10 su ikmal aracı ve 4 dozerle müdahale ederken, sahada görevli 232 personel yoğun çaba gösteriyor.

ÇEVRE BELEDİYELERDEN DESTEK

Yangın söndürme çalışmalarına Manisa Büyükşehir Belediyesi'nin yanı sıra Ankara, İzmir ve Burdur Büyükşehir Belediyelerine bağlı itfaiye ekipleri de destek veriyor. Ekipler, rüzgarın etkisiyle hızla yayılan alevlerin yerleşim yerlerine ulaşmaması için yoğun bir şekilde çalışırken, bölgede sıcak hava ve rüzgar nedeniyle zaman zaman müdahalelerde zorluk yaşanıyor.

Sahilde feci kaza: İş makinesi bir kişiye çarptı, sonuç ağır oldu! Sahilde feci kaza: İş makinesi bir kişiye çarptı, sonuç ağır oldu!

DÖRT YERLEŞİM BİRİMİ TAHLİYE EDİLDİ

Yangının yayılması nedeniyle Ahmetli ilçesine bağlı Dereköy Mahallesi ile Matdere Mezrası, Salihli ilçesine bağlı Mersindere ve Çaypınar Mahalleleri tedbir amaçlı tahliye edildi. Tahliye edilen yerleşim birimlerinde can kaybı yaşanmazken, ekiplerin sahadaki çalışmaları aralıksız sürüyor.

VALİ ÖZKAN SAHADA

Manisa Valisi Vahdettin Özkan, yangının başlamasından itibaren hem gece hem de gündüz yangın bölgesine gelerek çalışmaları yerinde takip etti. Vali Özkan, sahada görev yapan personele teşekkür ederek, yangının bir an önce kontrol altına alınması için tüm imkânların seferber edildiğini belirtti.

Kaynak: İHA