AK Parti Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan, 2026 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarının açıklanmasının ardından yazılı bir açıklama yaptı. İnan, üniversite tercih sürecine giren öğrencileri ve ailelerini tebrik ederek, tercih döneminin tüm adaylar için hayırlı geçmesini temenni etti.
"İZMİR'İ MUTLAKA DEĞERLENDİRİN"
Tercih yapacak öğrencilere İzmir'deki üniversiteleri değerlendirmeleri çağrısında bulunan İnan, "2026-YKS sonuçlarının açıklanmasının ardından yeni bir yolculuğun eşiğinde olan tüm gençlerimizi ve fedakarlıklarıyla her zaman yanlarında duran kıymetli ailelerini gönülden tebrik ediyorum. Hayırlı ve bereketli bir tercih dönemi diliyorum." ifadelerini kullandı. İnan, "Tercih yapacak tüm kardeşlerime tavsiyem; köklü üniversiteleri, tarihi birikimi ve coğrafi güzellikleriyle İzmir'i mutlaka değerlendirmeleridir. Sizleri İzmir'in birbirinden değerli üniversitelerine bekliyoruz." dedi.
İZMİR'DEKİ ÜNİVERSİTELERİ SIRALADI
Açıklamasında İzmir'in yükseköğretim kurumlarına da değinen İnan; Dokuz Eylül Üniversitesi, Ege Üniversitesi, İzmir Bakırçay Üniversitesi, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü (İYTE), İzmir Katip Çelebi Üniversitesi ve İzmir Demokrasi Üniversitesini tercih edilebilecek üniversiteler arasında gösterdi.




