Spor

Alanya ultra trail başlıyor: 23 ülkeden 820 sporcu koşacak!

Alanya Ultra Trail, 23 ülkeden 820 sporcunun katılımıyla start alıyor. 68 km’den 5 km’ye kadar beş farklı etapta yarışacak sporcular, Toroslar’ın zorlu parkurlarında mücadele edecek

Abone Ol

Akdeniz’in eşsiz manzarasıyla Toroslar’ın zorlu parkurlarını buluşturan Alanya Ultra Trail, bu yıl altıncı kez düzenleniyor ve yaklaşık 23 ülkeden 820 sporcuyu ağırlayacak. Organizasyon, Corendon Airlines sponsorluğunda gerçekleştiriliyor. Sporcular, beş farklı etapta mücadele edecek: 68 km Alanya Ultra Trail, 42 km Taurus Mountain Trail, 27 km Keykubat Mountain Run, 18 km Cleopatra Short Trail ve 5 km Alanya Castle Run. Özellikle ultra trail kategorisi, teknik zorluk ve doğal güzellikleriyle Avrupa’daki sayılı yarışlar arasında gösteriliyor.

“HEDEFİM ÖNCELİKLE KEYİF ALMAK”

Ultra Trail Yarış Direktörü Ahmet Aslan, yarışın üç yıllık aradan sonra tekrar düzenlendiğini belirterek, "23 farklı ülkeden 820 sporcu katılacak. Gelecek yıllarda Alanya Ultra Trail, Avrupa ve dünyada adından söz ettirecek bir organizasyon olacak" dedi. Elit atlet kategorisinde yarışacak olan Beyza Güzel, parkurun teknik ve yüksek irtifalı olduğunu belirterek, "Hedefim öncelikle keyif almak ve sağlıklı şekilde finish çizgisini geçmek" ifadelerini kullandı.

SPOR TURİZMİNE KATKI

Yarış, yarın sabah 06.00’da başlayacak. Sporcular, zorlu arazi şartları, irtifa değişimleri ve teknik etaplarla mücadele ederek finish çizgisine ulaşmaya çalışacak. Organizasyonun hem spor turizmine hem de Alanya’nın tanıtımına önemli katkı sağlaması bekleniyor.