İzmir’de 9 gün boyunca sanat şöleni! Demet Akalın’dan Ceza’ya, Murat Boz’dan Simge’ye… Festival heyecanı başlıyor
İzmir’de 9 gün boyunca sanat şöleni! Demet Akalın’dan Ceza’ya, Murat Boz’dan Simge’ye… Festival heyecanı başlıyor
İçeriği Görüntüle

İzmir’de opera sanatçılarından oluşan Tetra Maestro Grubu, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı haftasını Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün sevdiği şarkılarla kutlamaya hazırlanıyor. Beş kişilik topluluk, 25 Ekim Pazar akşamı Basmane Aziz Vukolos Kilisesi’nde “Atatürküler” adlı konser verecek. Besteci ve şef Orhan Öner Özcan’ın extemporaneous tekniğine dayanan, her an yeniden biçimlenen özgün piyano eşliğiyle gerçekleştirilecek programda soprano Burcu Ömür Özcan, mezzo soprano Seda Kırankaya, tenor Erdem Erdoğan ve bariton Murat Duyan sahne alacak.

ALIŞILMIŞ YORUMLARIN ÖTESİNDE

“Atatürküler” konserinin sıradan bir müzik etkinliğinden daha fazlası olduğunu vurgulayan şef Orhan Öner Özcan, programın Atatürk’ün müziğe, sanata ve kültüre verdiği değerden ilham aldığını belirtti. Özcan, konserle ilgili “Atatürk'ün müziğe, sanata ve kültüre verdiği değerden ilham alarak, onun sevdiği ve dinlediği eserleri, Cumhuriyet coşkusuyla alışılmış yorumların ötesinde yeniden keşfedeceğimiz özel bir buluşma olacak. Anadolu'nun ezgilerinden İstanbul'un ve Rumeli'nin şarkılarına, klasikleşmiş eserlerden hafızalarımızda yer eden türkülere uzanan seçkin repertuvar, güçlü yorumlar ve etkileyici bir sahne atmosferiyle yeniden hayat bulacak” ifadelerini kullandı.

ANADOLU’DAN RUMELİ’YE UZANAN REPERTUVAR

“Atatürküler” konserinde Anadolu ezgilerinden İstanbul ve Rumeli şarkılarına, klasikleşmiş eserlerden hafızalarda yer eden türkülere kadar uzanan seçkin bir repertuvar seslendirilecek. Tetra Maestro’nun dört opera sanatçısı ve şef Orhan Öner Özcan’ın özgün piyano eşliğiyle gerçekleştirilecek konser, Cumhuriyet Bayramı haftasında Atatürk’ün sevdiği eserleri farklı yorumlarla dinleyiciyle buluşturacak.

Kaynak: Haber Merkezi