6-11 yaş arası öğrencileri kapsayan bir e-twinning projesi olan ‘Geçmiş Kimliğimdir’, Türkiye’den on, Azerbaycan’dan ise bir okulun ortaklığıyla gerçekleşti. Projeye İzmir Buca’dan üç okul ortak oldu.Sevinç Gezgin- Buca Şehit Astsubay Ümit Başaran İlkokulu, Seval Mankır, – Buca Recep Ersayın İlkokulu, Meral Gökbaş Çabuk, Ankara Keçiören Paşalı Necati İlkokulu , Ayşe Emiroğlu- Ankara Keçiören Şehit Hakan Kabil İlkokulu, Gülay Sağlam -Mersin Erdemli Gaye İlkokulu, Melek Sarı- Diyarbakır Lice Duru Bekiran Köyü İlkokulu, Özlem Yılmaz- Bolu Mengen Cumhuriyet Okulu, Emine Özdemir -Konya Meram Gödene Toki Şehit Yunus Berber İlkokulu, Cihan Şeker-Mersin Erdemli Turgut Özal ilkokulu, Nilüfer Güreşçi -Buca Ali Kuşçu İlkokulu, Qumru Hamidova -Azerbaycan ‘dan projeye ortak olan öğretmenler miniklerle kültürel aktivitelerde bulundu.

‘ORTAK BİR ÜRÜN’

Öğrencilerin kendi kültürlerini tanıması ve kültürel mirasa sahip çıkması amaçlanan projede, pek çok etkinlik yaptıklarını söyleyen proje ortağı öğretmen Sevinç Gezgin, “Anlamak için anılara ihtiyaç olduğunu düşünerek toplumun hafızasında yer etmiş manilerden yolculuğa çıktık. Chatter Pix gibi çok eğlenceli Web 2.0 araçlarını kullanarak öğrencilerimizin manilerini okumalarını sağladık. Kod Haftası etkinliklerine katılarak ortak değerlerimizden olan Nasrettin Hoca ile ilgili kodlamalar yaptık. Daha sonra Geleneksel Çocuk oyunları hazırladığımız karışık takımlarla çalıştık. Türkiye‘ nin farklı illerinden öğrencileri ortak bir çalışma yapabilmeleri ve işbirliği içinde çalışabilmeleri için mentör öğretmenler gözetiminde bir araya getirdik. Çocuklar yaptıkları araştırmaları bir araya getirerek e- kitap oluşturdular. Bu çalışmayla ortak okullar arasında işbirliği sağlanarak ortak bir ürün elde edilmiş oldu. Farklı Web 2.0 araçların kullanarak öğrencilerimiz ‘Yöresel Lezzetlerimizi’ tanıttılar” dedi.

‘TEKNOLOJİ ENTEGRASYONU ARTTI’

Aralık ayı boyunca çocuklarla işlenen başlıklardan birinin toplum hafızası olduğuna değinen Gezgin, “ Aralık ayında Çanakkale 18 Mart Üniversitesi’nden öğretim görevlisi Şakire Çimenli’ yi öğrencilerimizle bir araya getirdik. Atatürk ve Milli Mücadele dönemine ait olayları ve anıları hocamızdan dinleyen öğrencilerimize tarihin bir toplumun hafızası olduğu bilincini kazandırmaya çalıştık. Yapılan tüm çalışmalarda üyelerin ortak fikirlerinin alınması amacıyla Öğretmen Webinarları ve Minik Twinner Webinarları düzenlenmiş, belirli bir takvime göre çalışmalar tamamlandı. Geçmiş Kimliğimdir Projesi bu ekipteki tüm öğretmenler ve öğrenciler arasında işbirliği ve duygudaşlığı geliştirmiş olup katılımcıların teknoloji ile entegrasyonlarını artırdı” diye konuştu. Rana Beyza Öztürk / Özel Haber