Bursa, son yılların en kurak sonbahar ve kış aylarını geçirerek, barajlarındaki su seviyelerinin hızla düşmesine neden oldu. Şehrin içme suyu ihtiyacını karşılayan Doğancı ve Nilüfer Barajlarındaki doluluk oranları, Mayıs ayının başına gelindiğinde yüzde 54.99 olarak kaydedildi. Bu rakam, geçen yılın aynı dönemine kıyasla neredeyse yarı yarıya bir düşüş gösteriyor.
GEÇEN YILDAN BU YILA BÜYÜK FARK
Mayıs 2024 itibarıyla bu iki barajın ortalama doluluk oranı yüzde 98.2 seviyesindeyken, bu yıl 5 Mayıs itibarıyla bu oran yalnızca yüzde 54.32'ye geriledi. Son 15 gündeki artışa rağmen, barajlardaki su seviyesi hala geçen yılın seviyelerinin çok altında kalıyor.
BURSA BELEDİYE BAŞKANI'NDAN TASARRUF ÇAĞRISI
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, barajlardaki doluluk oranlarının hızla düştüğünü ve vatandaşlardan su tasarrufu yapmalarını istedi. Bozbey, “Alınacak basit tedbirler, yaz aylarında su sıkıntısının önüne geçebilir. Barajlarımız yüzde 54 dolu olsa da tasarruflu davranmak zorundayız” diyerek vatandaşları suyu verimli kullanmaya çağırdı.