Belediyenin resmi web sitesi olan www.bergama.bel.tr ‘de ücretsiz olarak erişime açılan e-kitapta, kentin 1838 tarihli nüfus defterleri incelenerek o tarihteki Bergama nüfusu ile sosyo ekonomik durum hakkında ayrıntılı bilgiler yer alıyor.

BAŞKAN KOŞTU; “KÜLTÜREL VE BİLİMSEL ÇALIŞMALAR İLÇEMİZİN GELECEĞİ İÇİN ÇOK KIYMETLİ”

Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Tarih Bölümü Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Mustafa Mesut Özekmekçi tarafından kaleme alınan eserin, kentin hafızasına çok önemli katkılar koyacağını söyleyen Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu, Unesco Dünya Kültür Mirası Bergama’nın geçmişini geleceğe taşıyan kültürel ve bilimsel çalışmaların çok kıymetli olduğunu söyledi.

Yaptığı açıklamada geçmişten günümüze Bergama’nın önemine işaret eden Başkan Koştu, “İnsanlığın tarih boyunca yaşam alanı olarak seçtiği Bergama, farklı kültür ve anlayışlara kucak açarak bilim, sanat ve kültür alanında insanlığa ışık tutan eşsiz eserler üretmiştir.  Bergama, Parşömeni icat ederek yazıyı ebedileştirmiş, Asya’nın en büyük kütüphanesini oluşturarak tarihin karanlıklarını aydınlatmış, hakkında sayısız kitap yazılmış ayrıcalıklı bir şehirdir. Bizler, bu kadim şehrin yerel yönetimi olarak, tarih, kültür ve sanatımızı gelecek kuşaklara aktarmak, toplumsal değerlerimizi korumak adına gerçekleştirdiğimiz çalışmalara ayrı bir önem veriyoruz. Bergama için kaleme alınmış, özverili bir çalışmanın sonucu olan ‘Bergama 1838’ adlı kitabı, pandemi döneminde e-kitap uygulaması olarak kentimizin kültür hayatına sunmanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.