Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi'nin 8. haftasında yarın Hollanda'nın Twente takımına konuk olacak. Siyah-beyazlılar, play-off turuna yükselmek için üç puanı hedefliyor. Teknik Direktör Ole Gunnar Solskjaer ve futbolcu Ernest Muçi, maç öncesi önemli açıklamalarda bulundu.

MAÇ ÖNCESİ ÇARPICI AÇIKLAMALAR!

Beşiktaş Teknik Direktörü Ole Gunnar Solskjaer, Twente maçı öncesi düzenlenen basın toplantısında açıklamalar yaptı. Solskjaer, "Bu büyük kulübü hak ettiği yere getirmek için mücadele ediyoruz. Play-off'a yükselirsek bu, camiayı birleştirecek bir şey olur" dedi.

Norveçli teknik adam, Twente'nin iyi bir takım olduğunu belirterek, "Twente'yi analiz ettik. Fenerbahçe ve Manchester United karşısında iyi oynadılar. Malmö'ye karşı zor bir deplasmandan galibiyet aldılar. İyi enerjileri olan bir takım. Akıcı futbol oynayan genç oyuncuları var. Bize zorluk çıkaracaklar. Biz de bunu çözmek zorundayız. Mücadeleye hazırız. Yarın bizim için iyi bir test olacak" ifadelerini kullandı.

BEŞİKTAŞ'IN STRATEJİSİ NE?

Solskjaer, Twente taraftarının maçta iyi bir atmosfer oluşturacağını belirterek, "Twente topa daha çok sahip olmaya çalışan bir takım. Yarın taraftarı sessizleştirmemiz gerekiyor. Bizim de topu iyi kullanma becerimiz var. Duran toplar ve geçiş oyunu önemli. Önde baskı ve topun onlarda olduğu zamanlarda en iyisini yapmalıyız. 10 gün oldu, takıma bir şeyler kattığımı düşünüyorum. Yarın bunları sahada göstereceğiz" dedi.

"YANLIŞ KARAR VERMEK İSTEMİYORUZ!"

Solskjaer, ara transfer döneminde doğru oyuncuları kadroya katmak istediklerini vurguladı. "Doğru oyuncuları transfer etmek için çalışıyoruz. Yanlış kararlar vermek istemiyoruz. Pahalı oyuncularla kulübün finansal yapısını bozmak istemiyoruz. En iyi kararları vermek için elimizden geleni yapacağız" şeklinde konuştu.

"TWENTE'Yİ MAĞLUP ETMEK İÇİN HER ŞEYİ YAPACAĞIZ!"

Beşiktaş'ın Arnavut futbolcusu Ernest Muçi, Twente maçı öncesi yaptığı açıklamada, "Kazanırsak üst tura çıkacağız. Maça hazırız. İyi hazırlandık. Kazanmak için her şeyi yapacağız. İyi bir skor almayı ümit ediyoruz. Athletic Bilbao maçından farklı olacak. Bu kez deplasmanda olacağız. O maçtaki motivasyonun aynı şekilde devam etmesi gerekiyor" dedi.

Muçi, Beşiktaş'taki performansıyla ilgili bir soruyu ise şu şekilde yanıtladı: "Futbolda sürekli iyi olmak biraz zor. İnişlerin ve çıkışların olduğunu bilmeliyiz. Her zaman çalışmayı sürdürmek önemli. Hayalim Beşiktaş'ta mümkün olan tüm kupaları kazanmak. Bunun için daha çok çalışmalıyız. Yeni hocamızla bu hedeflere ulaşmak için çalışmaya devam etmeliyiz."

Kaynak: AA