Sakarya'nın Taraklı ilçesinde dün başlayan orman yangını, rüzgarın etkisiyle Bilecik'in Gölpazarı ilçesine sıçradı. Yangın nedeniyle 7 köy ve bağlı 10 yerleşim birimi olmak üzere toplam 17 yerleşim yerinde tahliyeler yapıldı. Bilecik Valiliği, bölgede kriz merkezi kurulduğunu belirtti. 

ALEVLER 9 KÖYÜ ETKİLEDİ

Yangının Bilecik sınırına ulaşmasının ardından Gölpazarı ilçesine bağlı 9 köy alevlerden etkilendi. Yangın, yerleşim yerlerinin yakınlarına ulaşınca tahliyeler başlatıldı. Etkilenen mahalle ve köylerden vatandaşlar ve hayvanlar güvenli alanlara sevk edildi.

KÖYLER BOŞALTILDI, HAYVANLAR TAHLİYE EDİLDİ

Köprücek köyü Hacıdurmuşlar Mahallesi'nde 73 vatandaş, 7 küçükbaş ve 76 büyükbaş hayvan tahliye edildi. Taşcıahiler köyü Seyfiler Mahallesi’nde 27 kişi, 10 küçükbaş ve 107 büyükbaş hayvan boşaltıldı. Alıç köyü ve bağlı Akçaözü ile Elmümin mahallelerinden toplam 46 kişi, 307 küçükbaş ve 52 büyükbaş hayvan tahliye edildi.

Ormancılar, Akçakavak, Muratlar, Bağışlar, Yağcılar, Şehler, Urgancılar ve Dumanlar mahallelerinde de tahliyeler gerçekleştirildi. Tahliye edilenler güvenli alanlara yerleştirildi.

Grand Kartal Yangını davasında 5. gün: Sanıkların savunmaları tamamlandı Grand Kartal Yangını davasında 5. gün: Sanıkların savunmaları tamamlandı

VALİ SÖZER: “KRİZ MERKEZİ OLUŞTURULDU”

Bilecik Valisi Faik Oktay Sözer, yangının ilk anından itibaren süreci anbean takip ettiklerini belirterek, "7 köy ve 10 bağlı olmak üzere toplam 17 yerleşim yerinde 367 vatandaş güvenli alana tahliye edilmiş, 762 küçükbaş hayvan ve 709 büyükbaş hayvan güvenli alana taşınmıştır" dedi. Sözer, bölgede kriz merkezinin aktif olarak çalıştığını ve tahliye edilen vatandaşların güvenli bölgelerde bekletildiğini bildirdi.

Kaynak: İHA