Dondurulmuş meyvelerde hepatit A virüsü tespit edildi! Dondurulmuş meyvelerde hepatit A virüsü tespit edildi!

Bilim dünyası, Kanada’nın Quebec eyaletinde yapılan önemli keşifle dikkat çekiyor. Nuvvuagittuq Yeşiltaş Kuşağı’nda bulunan kayalar, Dünya’nın oluşumunun hemen ardından var olmuş olabilecek en eski taşlar olarak değerlendiriliyor. Yapılan son analizler, bu kayaçların yaklaşık 4,16 milyar yıl öncesine ait olduğunu ortaya koydu.

Bu sonuç, gezegenimizin henüz ateşten bir top olduğu döneme ışık tutarken, Dünya’nın kabuğunun nasıl oluştuğu ve ilk yaşamın temelinin nasıl atıldığı konusunda yeni ipuçları sağlıyor. Bu tür eski kaya örnekleri, hareketli tektonik plakaların etkisiyle nadiren gün yüzüne çıkabiliyor. Bu nedenle Nuvvuagittuq kayaları, jeolojik tarih ve yaşamın başlangıcı hakkında benzersiz bilgiler sunuyor.

Keşif yapılan bölge, Kanada’daki Inuit halkının toprakları içinde yer alıyor. Yerel topluluk temsilcileri, bilimsel araştırmaların desteklenmesi gerektiğini ancak doğal mirasın korunmasının da öncelikli olduğunu belirtiyor. Bölgenin bilinçsizce ziyaret edilmesi ve kayaların zarar görmesi ise endişe yaratıyor.

Uzmanlar, bu kayaların incelenmesiyle Dünya’nın erken dönemlerindeki süreçlerin daha iyi anlaşılacağını ve belki de hayatın ortaya çıkışına dair önemli sırların çözülebileceğini ifade ediyor. Bu heyecan verici keşif, gezegenimizin geçmişine dair bilinenleri değiştirme potansiyeli taşıyor.

(Sözcü)

Kaynak: Haber Merkezi