Almanya'dan tatil amacıyla geldikleri İstanbul'da zehirlenme şüphesiyle hastaneye kaldırıldıktan sonra hayatlarını kaybeden Kadir Muhammet Böcek (6), Masal Böcek (3), anne Çiğdem Böcek ve baba Servet Böcek'in ölümüne ilişkin açılan davada önemli bir aşamaya gelindi. İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada savcılık esas hakkındaki mütalaasını mahkemeye sundu.
5 SANIK HAKKINDA AĞIR HAPİS TALEBİ
Savcılık mütalaasında sanıklar Serkan Kışı, Zeki Kışı, Doğan Cağferoğlu, Hakan Oğlak ve Muhammad Moeen Ud In Chıshtı'nın "bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olma" suçundan ayrı ayrı 2 yıl 8 aydan 22 yıl 6 aya kadar hapis cezasına çarptırılması talep edildi.
Mahkemenin ilerleyen celselerde savunmaların tamamlanmasının ardından karar aşamasına geçmesi bekleniyor.
BİR SANIK İÇİN BERAAT İSTENDİ
Savcılık, sanıklardan Rustemshea Batyrov hakkında ise ölüm olaylarıyla arasında illiyet bağı kurulabilecek bir eylem tespit edilemediği gerekçesiyle beraat kararı verilmesini talep etti.
Olay, Almanya'dan İstanbul'a tatil için gelen Böcek ailesinin 13 Kasım 2025'te zehirlenme şüphesiyle hastaneye kaldırılmasının ardından yaşamını yitirmesiyle başlamıştı. Hazırlanan iddianamede otel yetkilisi Hakan Oğlak ile ilaçlama firması sahibi Serkan Kışı'nın da aralarında bulunduğu altı sanık hakkında dava açılmıştı. Dava kapsamında 4'ü tutuklu 6 sanığın yargılanmasına İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam ediliyor.





