Muğla'nın Bodrum ilçesinde her yıl mandalin hasat dönemiyle birlikte farkındalık yaratmak amacıyla düzenlenen Bodrum Mandalin Festivali, bu yıl da renkli etkinliklerle Bitez Köy İçi Mevkii'nde gerçekleştirilecek. Bodrum Belediyesi ve Bitez Mahalle Muhtarlığı'nın organizasyonuyla, Muğla Büyükşehir Belediyesi, Bodrum Kaymakamlığı, Bodrum Ticaret Odası, Bodrum TARKO, Bodrum Mandalin Hareketi, Bitez Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Derneği (BİTAV), Tarım ve Orman Bakanlığı ve Coğrafi İşaret Çalışma Grubu'nun iş birliğiyle 15 Aralık Pazar günü yapılacak festival, katılımcılara keyifli bir gün sunacak.
Gün boyu yerel sanatçıların sahne alacağı etkinliklerde, söyleşiler, DJ performansları, mandalin içerikli ikramlar, Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü'nün mandalin dağıtımı, eğlenceli çocuk etkinlikleri, halk oyunu gösterileri ve satış stantları yer alacak. Ayrıca, Bitez Köy İçi Arap Çavuş Kahvesi'nde saat 13.00'te gerçekleşecek olan "Bodrum Kadın Kooperatifi Üretim Sohbetleri"nde, Prof. Dr. Cem Şen'in moderatörlüğünde kırsal turizmin önemi, kadın girişimciliği, agro turizm ve narenciyede yan ürünlerin potansiyeli gibi konular ele alınacak.
Festivalde kurulacak Festival Masası, Bodrum'da narenciye bahçesi sahiplerini, üreticileri ve potansiyel alıcıları bir araya getirecek. Katma değerli narenciye ürünleri, ilk kez bir arada sergilenecek. Festival, Bodrum'un mandalini ve üreticilerini tanıtma fırsatı sunacak.
Bodrum Belediye Başkanı Tamer Mandalinci, Bodrum Mandalin Festivali'ne tüm halkı davet ederken, mandalinanın korunması ve gelecek nesillere aktarılması adına bu tür etkinliklerin önemine değindi. Başkan Mandalinci, "Bodrum mandalininin yaşatılması için çaba gösteren herkese teşekkür ederim" dedi.