Pakistan'a ait bir kargo uçağı, Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) Sharjah kentinden Pakistan'ın Karaçi kentine gerçekleştirdiği sefer sırasında radardan kayboldu. Uçakla iletişimin kesilmesinin ardından bölgede geniş çaplı arama-kurtarma çalışması başlatıldı.
Pakistan Havalimanları Otoritesi (PAA) tarafından yapılan açıklamaya göre, KTA1732 sefer sayılı Boeing 737 tipi kargo uçağıyla yerel saatle 21.32'de irtibat kesildi. Yetkililer, uçağın akıbetine ilişkin henüz net bir bilgiye ulaşılamadığını bildirdi.
Açıklamada, uçakta 5 mürettebatın bulunduğu ve son konumunun Pakistan'ın Belucistan eyaletine bağlı Ormara açıklarında, Karaçi'ye yaklaşık 300 deniz mili (555 kilometre) mesafede olduğu ifade edildi.
İletişimin kesilmesinin ardından bölgeye arama-kurtarma ekipleri sevk edilirken, kayıp uçağa ulaşılması için çalışmaların sürdüğü belirtildi. Olayın nedenine ilişkin ise henüz resmi bir açıklama yapılmadı.