İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kent içi tarımı yaygınlaştırmak, kadınların üretime katılımını artırmak ve mahalle dayanışmasını desteklemek amacıyla yürüttüğü Mahalle Bostanları projesine yeni bir alan ekleniyor. Projenin 5’inci bostanı Buca’nın Kozağaç Mahallesi’nde kurulacak. Yapımı devam eden Aliberti Köşkü Kent Parkı içerisinde yer alacak Kozağaç Mahalle Bostanı için ön başvurular başladı. Bostana Kozağaç ve Yenigün mahallelerinde ikamet eden kadınlar başvurabilecek. Detaylı bilgi ve ön kayıt işlemleriyle ilgili olarak hafta içi 08.30-17.30 saatleri arasında 0232 293 39 35 numaralı telefondan bilgi alınabilecek.

KOZAĞAÇ’TA 25 PARSEL ÜRETİME AÇILACAK
Kozağaç Mahalle Bostanı, 25 ayrı parselden oluşacak. Her bir parselin büyüklüğü 9-10 metrekare olacak. Projeyle kadınların toprakla buluşması ve kentsel tarım uygulamaları aracılığıyla doğrudan üretime katılması hedefleniyor. Bostanda üretim yapacak katılımcılara düzenli sulama altyapısı ile mevsimlik fide desteği sağlanacak. Altyapı ve hazırlık çalışmalarının tamamlanmasının ardından Kozağaç Mahalle Bostanı kadınların kullanımına açılacak.
206 KADIN DÖRT BOSTANDA ÜRETİM YAPIYOR
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Mahalle Bostanları projesi kapsamında şu anda Konak Kadifekale, Bornova Meriç, Buca Mustafa Kemal ve Buca Fırat mahallelerindeki bostanlarda üretim gerçekleştiriliyor. Bu alanlarda toplam 206 kadın üretim yapıyor. Bostanlarda mevsimlik sebze ve yeşillikler yetiştiriliyor. Kozağaç Mahalle Bostanı’nın faaliyete geçmesiyle birlikte kent içi tarım projesinin Buca’daki kapsamı da genişleyecek.

ÜRETİMLE DAYANIŞMA BİRLİKTE YÜRÜTÜLÜYOR
Mahalle Bostanları, kentli kadınların sağlıklı gıdaya erişimini kolaylaştırmanın yanı sıra kadınların kamusal yaşama katılımını da destekliyor. Bostanlarda tarımsal üretimin yanında mahalle sakinlerinin bir araya gelmesine ve ortak üretim kültürünün gelişmesine yönelik bir kullanım da bulunuyor. Kozağaç’ta kurulacak yeni bostanla birlikte bu üretim ve dayanışma ağına yeni kadınların katılması planlanıyor. Aliberti Köşkü Kent Parkı içerisindeki bostan için ön başvuru süreci başlarken, başvuruların hangi mahallelerden yapılabileceği de açıklandı.




