Diyarbakır’ın Eğil ilçesinde buğday ekili arazide çıkan yangın, geniş bir alanda etkili oldu. Yangın, ilçeye bağlı Dere Mahallesi’nde meydana geldi.
YANGININ ÇIKIŞ NEDENİ ARAŞTIRILIYOR
Edinilen bilgilere göre, henüz belirlenemeyen bir nedenle buğday ekili arazide yangın çıktı. Alevleri fark edenlerin ihbarı üzerine bölgeye Eğil Belediyesi itfaiye ekipleri sevk edildi.
RÜZGAR ALEVLERİN YAYILMASINA NEDEN OLDU
Yangın, bölgede etkili olan rüzgar nedeniyle kısa sürede büyüyerek geniş bir alana yayıldı. Alevlerin kontrol altına alınması için ekipler yoğun çalışma yürütürken, vatandaşlar da söndürme çalışmalarına destek verdi.
YÜZLERCE DÖNÜM EKİLİ ALAN KÜLE DÖNDÜ
Yangında yüzlerce dönüm buğday ekili arazinin zarar gördüğü öğrenildi. Bölgedeki ekiplerin yangını tamamen kontrol altına almak için çalışmalarını sürdürdüğü bildirildi.
SÖNDÜRME ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR
İtfaiye ekipleri ve vatandaşların katılımıyla yürütülen müdahalenin devam ettiği, yangının çıkış nedenine ilişkin inceleme başlatıldığı öğrenildi.





