Doğukan EMEKLİ/ EGE TELGRAF- 35 yıldır Çağdaş mahallesinde ikamet eden Çağdaş Mahallesi Muhtar adayı Özlem Çakar, uzun zamandır mahallede bulunması sebebiyle mahalleliyle iç içe olduğunu belirtti. Her durumda desteğini esirgemediğini söyleyen Çakar, “İyi günlerinde, kötü günlerinde mahallelimin yanında oldum.  Bu süreçte mahallenin ne eksiği var, sorunları ne çok iyi gözlemledim. Hep erkek muhtar adaylarımız ve hep muhtar adaylarımız oldu. Onlar da ellerinden geleni yaptılar. Kadın muhtarların sayısı da artıyor. Bu durumda ben de kendimi kanıtlayacağım” dedi.

‘BEN BU İŞİ YAPABİLİRİM’

Muhtar olmaya karar verme sürecinde birçok eğitime dahil olduğunu söyleyen Çakar, “ Muhtar olma sürecime karar vermeden işin mutfağından başlamak istedim. Sürekli eğitimlerle kendimi geliştirdim. Özellikle Kader Muhtarlar Derneği’nin eğitimlerine katıldım. Bizleri bu konuda çok geliştirdiler. Ege Kadın Buluşması Platformu Gül Esin Kadın Muhtarlar Derneği’nin üzerimizde çok emekleri var. Eğitimlerim hala devam ediyor. Bu eğitimleri alıp kendimi hazır hissettikten sonra muhtar adayı olmaya karar verdim.  Kendimde bu potansiyeli gördüm. ‘Ben bu işi yapabilirim’ dedim” ifadelerinde bulundu.

 ‘SEN, BEN, YOK BİZ VARIZ’

Çağdaş mahallesinin eksikleri olmasından ziyade iyileştirilmesi gereken alanları olması gerektiği düşüncesinde olan aday Çakar,  “Öncelikle mahallemde ‘Engelsiz bir Çağdaş mahallesi’ diyorum. Engelli olan bireylerimiz var. Ama binalarımızda asansörlerimiz yok. O yüzden binalarımızın giriş ve çıkışlarına belediye ile işbirliği içinde engelli rampası istiyorum.  Engelli vatandaşların ailelerinde sosyallemeye ihtiyacı var. Sosyal yardımla birlikte onlarla da sosyal aktiviteler sağlamak istiyorum. 65 yaş üstü vatandaşlarımızın talepleri doğrultusunda hareket edeceğiz. Bir telefon uzaklıklarında olacağız. Mahallemizin parkı ve kamusal alanlarının iyileştirilmesi gerekiyor. Geri dönüşüm adına özellikle atık yağlar için kumbara yapılmasını istiyorum. En önemlisi de mahallemizde afet toplanma alanımız yok. İçerisinde ilk yardım malzemelerinin olacağı İlk yardım konteyneri istiyorum. Çevre temziliğinin de takipçisi olacağız. Sokak hayvnlarımızın sabit beslenme alanı yok. Bu konuda gereğini yapacağım. Yollarımız da sıkıntılı. Özellikle ara yollarımız için parke taşı yaptırmak istiyorum. Arabalar daha yavaş hareket etsin diye. Işıklandırmamız oldukça az. Bu sebeple gece işten dönen kadınlarımız korkabiliyor. Bir güvenlik sorunu açığa çıkıyor. Bu sorunu da çözeceğim. Ayda bir kez apartman yöneticileriyle toplantı yapıp hangi apartmanda ne sorun ve eksik var öğreneceğim. Bu iş ekip işi” dedi.

‘KADINLARA İSTİHDAM, ÇOCUKLARA EĞİTİM’

Kadınlar ve çocuklar için ekstra hassasiyet gösterdiğini söyleyen Çakar, “Kadınlarmız için kooperatif istiyorum. Evde ürettikleri takı, el işleri ve gıdaları pazarlayabilecekleri bir çarşı kurmak istiyorum. Kadınlar maddi güçlerini ellerine aldıklarında eve de katkıda bulunacak. Dolayısıyla erkeklerin yükü de hafifleyecek. Maddi koşullarından dolayı durumu iyi olmayan çocuklarımız var. Her öğrenci dershaneye gidemiyor. Bunun için mahallemizde yaşayan mezun arkadaşlarla görüştüm. İlk ve orta öğretimdeki çocuklarımıza yardımcı olacaklar. 18-40 yaş arası kadınlara meslek edindirip belediye bünyesinde işe yerleştiriyorlar. Bu konuyla ilgili de anlaşmalarımızı sağladık” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Ege Telgraf