Arabesk ve fantezi müziğin tanınan isimlerinden Cansever’in vefatı, sanat dünyasında ve sevenleri arasında büyük üzüntüye neden oldu. Cansever’in cenaze törenine yakınları, dostları ve sanat dünyasından isimler katıldı. Törende Cansever’i ablası gibi gören şarkıcı Kader de büyük üzüntü yaşadı. Yakın dostuna veda ettiği sırada gözyaşlarına hakim olmakta zorlanan Kader, bir süre sonra fenalaştı. Sanatçının ayakta durmakta güçlük çektiğini fark eden çevresindekiler hemen yardımına koştu. Olayın ardından sağlık ekipleri Kader’e cenaze töreni sırasında müdahale etti. Yapılan ilk kontrollerde sanatçının tansiyonunun 200’e kadar yükseldiği öğrenildi. Sağlık ekiplerinin müdahalesinin ardından Kader’in tansiyonunun dengelendiği ve durumunun kontrol altına alındığı aktarıldı.
“KADERİ’DE KAYBEDİYORDUK”
Cansever’in yakın dostlarından Sevda Sevcan da cenaze sırasında yaşananlara ilişkin açıklamalarda bulundu. Kader’in fenalaşmasının ardından yaşananların ciddiyetini anlatan Sevda Sevcan, “Az kalsın Kader'i de kaybediyorduk” sözlerini kullandı. İkilinin geçmişte televizyon programlarında birlikte düet yapması ve yıllara dayanan yakın dostluğu da Cansever’e vedayı daha duygusal hale getiren detaylar arasında yer aldı.
KADER’DEN YÜREK BURKAN VEDA
Sağlık ekiplerinin müdahalesinin ardından durumu kontrol altına alınan Kader, Cansever’e son görevini yerine getirdi. Yakın dostuna veda eden sanatçı, yaşadığı acıyı şu sözlerle dile getirdi: "Canım son görevimi yerine getirdim. Sana son kez sarıldım, çok zordu benim için, öptüm soğuk tabutunu. Helallik aldım, helallik verdim. Kanadım kırıldı eksildim. Mekanın cennet olsun ablam. Yattığın yer incitmesin seni."