İzmir’in Çeşme ilçesinde dün akşam saatlerinde başlayan orman yangını, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’nın açıklamasına göre kontrol altına alındı. Yangın nedeniyle tahliye edilen üç mahalledeki vatandaşlar güvenli bölgelere yönlendirilmiş, İzmir-Çeşme otoyolu ve karayolu bir süreliğine trafiğe kapatılmıştı.

BAKAN YUMAKLI: “GECE BOYU SÜREN MÜCADELE SONUÇ VERDİ”

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, orman yangınına müdahalenin gece boyunca sürdüğünü, sabahın ilk saatleriyle birlikte hava araçlarının da devreye girmesiyle yangının kontrol altına alındığını belirtti. Yumaklı, “Orman kahramanlarımızın gece boyu süren yoğun mücadelesi ve sabahın ilk ışıklarıyla başlayan hava müdahalemiz sonucu İzmir Çeşme’de yangın kontrol altına alınmıştır” ifadelerini kullandı.

ÜÇ MAHALLEDE TAHLİYE, YOLLAR KAPATILDI

Yangının büyümesi üzerine yetkililerce Çeşme’deki üç mahallenin tahliye edilmesine karar verildi. Ayrıca yangının kara ulaşımını tehdit etmesi nedeniyle İzmir-Çeşme otoyolu ve karayolu geçici olarak ulaşıma kapatıldı. Yangının kontrol altına alınmasının ardından yolların yeniden trafiğe açılması için çalışmalar başlatıldı.

İnşaatta can pazarı: Dengesini kaybedip düştü, hayatını kaybetti İnşaatta can pazarı: Dengesini kaybedip düştü, hayatını kaybetti

BUCA VE ÖDEMİŞ'TE YANGINLA MÜCADELE SÜRÜYOR

Bakan Yumaklı, açıklamasında ayrıca İzmir’in Buca ve Ödemiş ilçelerinde devam eden orman yangınlarına da değinerek, “Ödemiş ve Buca’daki yangınları kontrol altına almak için hava ve karadan yoğun mücadelemiz sürüyor” dedi.

Kaynak: Sözcü 

Kaynak: Haber Merkezi