Çocukların eğlenerek öğrenmesini amaçlayan etkinlikte, interaktif bilgi yarışması Kahoot, miniklerin yeteneklerini sergileyebileceği "Külliye'de Çocuk Sesi" ve eğitici gösteriler yer aldı. Masal anlatımları ve ventriloquist (kuklacılık) gösterisi ise çocuklara geleneksel ve modern hikaye anlatıcılığını deneyimleme fırsatı sundu.

Külliyede Ramazan2-1

ÖĞRENCİLERDEN TEKNOLOJİK PROJELER

Etkinlikte projelerini sergileyen ortaokul öğrencisi Ünal Işık ve lise öğrencisi Yusuf Şimşek, AA muhabirine projeleri hakkında bilgi verdi. Sergiledikleri projelerle teknolojinin temel prensiplerini anlatmayı hedeflediklerini belirten Işık, "Standımızdaki cihazlar, günümüzde kullandığımız birçok teknolojik aletin içerisinde bulunan devre ve mekanizmaların temel ve ilkel halleri. Bunları göstererek, yaşı büyük kişilere detaylı açıklamalar yapıyoruz ve çocukların bilimi sevmesini sağlıyoruz." ifadelerini kullandı.

Herkesin hayalindeki iş gerçek oldu! Yatarak para kazanıyorlar! İşte şartlar... Herkesin hayalindeki iş gerçek oldu! Yatarak para kazanıyorlar! İşte şartlar...

Külliyede Ramazan

BİLİMLE GELECEĞE YATIRIM

Yusuf Şimşek ise bilimle erken yaşta tanışan çocukların gelecekte büyük işler başaracaklarına inandığını dile getirdi. Şimşek, "Kötü alışkanlıklar yerine, çocuklara bilimsel etkinliklerle yaklaşmamız çok önemli. Bu sayede çocuklar büyüdüğünde hem kendilerini hem de ülkemizi kalkındıracaklar" dedi.

Şimşek, stantlarında fizik konularını en basit haliyle anlatabilen ışıklar, çarklar ve mekanik düzeneklerin bulunduğunu aktardı. Ayrıca yazılımın geleceğin meslekleri arasında önemli bir yer tuttuğunu belirten Şimşek, bu alanda derinlemesine bilgi edinmeye çalıştığını vurguladı. "Kodlama ve oyun geliştirme üzerine çalışmalar yapıyorum. Medya ve oyun geliştirme, çocuklara bilim ve teknolojiyi sevdirmek için en etkili yöntemlerden biridir" diye konuştu.

Kaynak: AA