Buca Belediyesi, ilçede yaşayan çölyak hastalarına yönelik anlamlı bir destek kampanyası gerçekleştirdi. Sağlık raporlarıyla başvuran vatandaşlara, glütensiz ürünlerden oluşan gıda paketleri dağıtıldı. Yardım paketleri, hastaların evlerine kadar ulaştırılarak büyük kolaylık sağlandı.
Yardım Paketlerinde Neler Var?
Belediyenin hazırladığı paketlerde glütensiz tarhana, irmik, makarna, erişte, şehriye, tatlı-tuzlu kraker, un, gofret, ekmek ve bisküvi gibi temel gıdalar yer aldı. Piyasada yüksek fiyatlarla satılan bu ürünlerin temininde zorluk çeken çölyak hastaları için bu destek büyük önem taşıyor.
Belediye Başkanı Duman’dan Dayanışma Vurgusu
Buca Belediye Başkanı Mimar Görkem Duman, çölyak hastalığının tek tedavisinin ömür boyu glütensiz beslenme olduğunu hatırlatarak, “Bu diyetin sürdürülebilirliği ciddi maliyet gerektiriyor. Hastalarımızın yanında olmak, dayanışmayı yaşamın her alanına yaymak istiyoruz. Herkesin eşit ve sağlıklı bir yaşam sürdürebileceği bir kent için çalışıyoruz” dedi.
Çölyak Hastalarından Teşekkür
Glütensiz gıdalara ulaşmanın yüksek maliyetli ve zor olduğunu belirten çölyak hastası Mustafa İnal, hem kendisi hem de kızının bu hastalıkla mücadele ettiğini söyledi. İnal, “Bu destek bizim için çok değerli. Glütensiz ürünlere ulaşmakta zorlanıyorduk. Başkanımız Görkem Duman’a teşekkür ederiz” ifadelerini kullandı.
Bülten