Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türk Kızılay’ın 105’inci Genel Kurulu'nda konuşarak hem kurumun faaliyetlerine hem de Türkiye’nin gündemine ilişkin önemli mesajlar verdi. Erdoğan, konuşmasında Kızılay’ın geçmişte ve bugün yürüttüğü yardım faaliyetlerine değinerek, “Bu iyilik hareketinin içinde yer almış fakat bugün aramızda olmayan tüm kardeşlerimizi rahmetle yad ediyorum. Bu hilali ülkemizin ve dünyanın dört bir tarafında dalgalandıran kardeşlerime şahsım ve milletim adına şükranlarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı.
"KIZILAYIMIZDAN ALLAH RAZI OLSUN"
Kızılay’ın 2024 yılında yalnızca yurt içinde değil, dünya genelinde milyonlarca insana yardım ulaştırdığını belirten Cumhurbaşkanı, kurumun faaliyetlerinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi: “Milletimizin yardım ve dayanışma elini dünyanın dört bir yanına uzatan Kızılay’ımızdan Allah razı olsun.”
“KİMSENİN KAPRİSLERİYLE VAKİT KAYBEDEMEYİZ”
Konuşmasında kentsel dönüşüm konusuna da geniş yer veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu meselenin ertelenemez bir ihtiyaç olduğuna dikkat çekti. “Ülkemiz için hayat memat meselesi olan kentsel dönüşümde kapsamlı hazırlıklar içindeyiz. Bu meselede artık kimsenin kaprisleriyle vakit kaybedemeyiz. İdeolojik takıntılarını milletin mal ve can güvenliğinin önünde engel olanlarla uğraşacak zamanımız yok” diyerek, sürecin önündeki engellerin kaldırılacağı mesajını verdi.
Erdoğan, afetlere hazırlık konusunun siyaset üstü bir mesele olması gerektiğini belirtti ve “Her konuyu siyasallaştırarak maalesef ülkemize çok büyük kötülük yapıyorlar” sözleriyle eleştirilerini dile getirdi. 6 Şubat depremini anımsatan Cumhurbaşkanı, afet sürecinde bazı kesimlerin devleti hedef almasını sert bir dille eleştirdi. Erdoğan, “Bizim deprem turisti dediğimiz güruh hemen istismara başladı. Akla sığmayan ifadelerle devletimize ve kurumlarımıza saldırdılar” dedi.
Bazı kişi ve grupların yardım kuruluşlarını haksız şekilde suçladığını belirten Erdoğan, bu kişilerin zamanla ortadan kaybolduğunu söyledi: “Daha önce defalarca olduğu gibi yıkıntılar üzerinde bol bol fotoğraf çektirdikten sonra ortalıktan kayboldular. Bedava ev vadedenlerin deprem üzerinden yardım kuruluşlarımıza iftira atanların hiçbiri ortada yok.”
“KIZILAY HALA SAHADA”
Konuşmasının sonunda gönüllü kuruluşların önemine vurgu yapan Erdoğan, Kızılay ve AFAD’ın depremin ardından bölgeyi terk etmediğini belirtti. “Gönüllü kuruluşlarımız halen oradalar 820 gündür deprem bölgesindeler. Depremle sarsılan kardeşlerimiz ‘kim var’ diye etrafına baktığında Kızılay’ı, AFAD’ı görmüş, çevre illerden gelen belediyelerimizi görmüştür” dedi.
Milletin bu süreçte doğruyu net biçimde gördüğünü ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasını şöyle tamamladı: “İnanıyorum ki milletimiz alçakça kampanyalara aldırmadan Kızılay’ımızı büyütmeye devam edecektir. Hakikat güneşimizin eritemeyeceği hiçbir yalan yoktur.”