Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ), bilgi sistemlerine yönelik bir siber saldırı girişimi tespit edildiğini ve yapılan incelemelerde herhangi bir veri güvenliği ihlali bulunmadığını açıkladı. Üniversite rektörlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre, 21 Haziran saat 20.30 itibarıyla bilgi sistemlerine yönelik bir siber saldırı girişimi belirlendi. ULAKBİM tarafından yürütülen izleme sistemlerinden gelen bildirimler üzerine ilgili birimler tarafından inceleme başlatıldığı ifade edildi.

TEKNİK İNCELEME BAŞLATILDI

Yapılan teknik değerlendirmelerde saldırı girişiminin kritik altyapıyı hedef alan yüksek etkili bir siber tehdit olduğu tespit edildi. Süreç boyunca Üniversitenin Siber Olaylara Müdahale Ekibi (SOME) koordinasyonunda gerekli güvenlik önlemlerinin alındığı bildirildi. Açıklamada, sistemlerin ve verilerin korunması amacıyla internet erişiminin kısıtlandığı ve etkilenen sunucuların kontrollü şekilde devre dışı bırakıldığı belirtildi. Bu adımın, olası veri kaybı ve güvenlik risklerinin önlenmesi amacıyla atıldığı ifade edildi.

VERİ İHLALİ TESPİT EDİLMEDİ

Gece boyunca sürdürülen incelemelerde kayıt ve izleme sistemlerinin detaylı olarak incelendiği ve herhangi bir veri güvenliği ihlalinin tespit edilmediği açıklandı. Üniversite hastanesine ait bilgi yönetim sisteminin 22 Haziran sabahı saat 07.30 itibarıyla yeniden hizmet vermeye başladığı bildirildi.

Havalimanı'nda panik! Yolcu uçağının lastiği patladı
Havalimanı'nda panik! Yolcu uçağının lastiği patladı
İçeriği Görüntüle

SÜREÇ RESMİ KURUMLARLA TAKİP EDİLİYOR

Konuya ilişkin bilgilendirmelerin ilgili kamu kurumlarına yapıldığı ve sürecin Cumhurbaşkanlığı Siber Güvenlik Başkanlığı ile koordineli şekilde takip edildiği kaydedildi. Üniversite yönetimi, olayla ilgili teknik ve idari tedbirlerin sürdüğünü açıkladı.

Kaynak: AA