Prof. Dr. Faruk Buyru: "HPV aşısı ve tarama, rahim ağzı kanserini engelliyor" Prof. Dr. Faruk Buyru: "HPV aşısı ve tarama, rahim ağzı kanserini engelliyor"

Vücuttaki yüksek ürik asit seviyesi, kalp hastalıkları, damar sertliği, hipertansiyon ve gut gibi sağlık sorunlarına yol açabilir. Ancak yapılan yeni araştırmalar, dünyada yaygın olarak tüketilen kahvenin, bu sağlık sorunlarına karşı bir çözüm olabileceğini ortaya koydu. Düzenli kahve tüketiminin, ürik asit seviyelerini düşürmeye yardımcı olarak damar sağlığını iyileştirebileceği ve hipertansiyonu dengeleyebileceği vurgulanıyor.

Kahve-2

“HEM KAFEİNLİ HEM KAFEİNSİZ”

Kahve, içeriğindeki güçlü antioksidan bileşikler, özellikle klorojenik asit sayesinde insülin duyarlılığını artırarak böbreklerin ürik asidi daha verimli bir şekilde atmasına yardımcı olabilir. Ayrıca, kahve, ürik asit üretimini artıran ksantin oksidaz enzimini inhibe ederek, seviyelerin kontrol altında tutulmasına katkıda bulunur. Hem kafeinli hem de kafeinsiz kahvenin bu faydayı sunduğu belirtiliyor; ancak, şekerli veya yüksek kalorili katkı maddelerinden kaçınılması gerektiği vurgulanıyor. Aksi takdirde, bu katkılar sağlık yararlarını ortadan kaldırabilir.

Kafeinsiz Kahve-1

“METABOLİK SORUNLAR”

Ürik asit seviyesi arttığında, eklemlerde birikerek gut hastalığına, böbreklerde taş oluşumuna ve kalp sağlığını tehdit eden metabolik sorunlara yol açabilir. Dolayısıyla, kahve içmenin, yüksek ürik asit seviyeleriyle ilişkili birçok sağlık riskini önlemeye yardımcı olabileceği düşünülüyor.

NTV

Kaynak: Haber Merkezi