Efes Selçuk Belediyesi Hayvan Barınağı'ndaki can dostlarının sağlık hizmetlerini güçlendirecek yeni bir destek hayata geçirildi. Helga'nın Efesli Kıtmir Hayvansever Grubu tarafından barınağa ultrason cihazı bağışlandı. Gönüllü hayvanseverlerden oluşan grubun bağışladığı cihazın, barınakta yaşayan hayvanların sağlık kontrolleri ve tedavi süreçlerinde kullanılacağı belirtildi.

SAĞLIK HİZMETLERİNE KATKI SAĞLAYACAK

Sokak hayvanlarının yaşam koşullarını iyileştirmek, doğayı korumak ve sahiplendirme çalışmalarına destek olmak amacıyla faaliyetlerini sürdüren Helga'nın Efesli Kıtmir Hayvansever Grubu'nun bağışladığı ultrason cihazı, barınaktaki sağlık hizmetlerinin daha hızlı ve kapsamlı yürütülmesine katkı sağlayacak. Cihaz sayesinde gebelik takipleri yapılabilecek, hayvanların sağlık durumları ayrıntılı şekilde değerlendirilebilecek ve olası rahatsızlıkların erken teşhis edilmesi mümkün olacak. Ayrıca ultrason cihazının veteriner hekimlerin teşhis ve tedavi süreçlerindeki çalışmalarını da destekleyeceği ifade edildi.

BELEDİYEDEN GÖNÜLLÜLERE TEŞEKKÜR

Efes Selçuk Belediyesi yetkilileri, can dostlarının yaşam kalitesini artıracak bu destek nedeniyle Helga'nın Efesli Kıtmir Hayvansever Grubu'na teşekkür etti. Yetkililer, gönüllü dayanışmasının sokak hayvanlarının yaşam koşullarının iyileştirilmesinde önemli bir rol üstlendiğini vurguladı.

Efes Selçuk Hayvan Barınağı'na Anlamlı Bağış! Sağlık Hizmetleri Genişliyor (2)

"CAN DOSTLARIMIZIN YANINDA OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ"

Helga'nın Efesli Kıtmir Hayvansever Grubu Başkanı Hülya Malhatun, grubun yaklaşık bir buçuk yıl önce gönüllü hayvanseverlerin bir araya gelmesiyle kurulduğunu belirterek, "Amacımız, doğanın tahribine ve can dostlarımızın ihmal edilmesine karşı birlikte hareket edebilmek. Bu doğrultuda hem belediyelerimiz hem de hayvanseverlerle dayanışma içerisinde çalışmalar yürütüyoruz. Belediye barınağında can dostlarımız için özveriyle çalışan ekiplerin çalışmalarını kolaylaştıracağına inandığımız ultrason cihazını barınağımıza kazandırmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Dayanışmayla can dostlarımızın yanında olmaya devam edeceğiz" dedi.

Başkan Eşki sanayi esnafıyla bir araya geldi
Başkan Eşki sanayi esnafıyla bir araya geldi
İçeriği Görüntüle

ERKEN TEŞHİS VE TEDAVİ SÜREÇLERİNE DESTEK

Helga'nın Efesli Kıtmir Hayvansever Grubu'nun desteğiyle hayvan barınağına kazandırılan ultrason cihazının, can dostlarının daha sağlıklı ve güvenli koşullarda yaşamlarını sürdürmelerine katkı sağlaması hedefleniyor. Gönüllülük esasına dayalı dayanışmayla gerçekleştirilen bağışın, sokak hayvanlarının yaşam hakkını korumaya yönelik yürütülen çalışmalara destek sunması amaçlanıyor.

Kaynak: BÜLTEN