Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, Kuyumcu Mevkii’nde devam eden içme suyu hattı çalışmalarını yerinde inceleyerek sosyal medya üzerinden yaptığı canlı yayınla sürece dair bilgi verdi. 16 Nisan’da başlatılan çalışmaların, zorlu arazi koşullarına rağmen hızlı ilerlediğini belirten Başkan Sengel, projeye büyük önem verdiklerini vurguladı.

“ÇEŞMEDEN İÇİLEBİLECEK SU İÇİN İLK KAZMA 15 NİSAN’DA VURULDU”

Başkan Sengel, “2015 yılından bu yana hasretle beklediğimiz ve halkımızın doğrudan musluktan içebileceği kaliteli suya kavuşması için yürütülen bu proje bizim göz bebeğimiz. 15 Nisan’da İZSU ekipleri tarafından ilk kazma vuruldu ve büyük bir azimle çalışmalar sürüyor,” dedi.

İŞÇİLERE YÜREKTEN TEŞEKKÜR: “SICAKLIĞA RAĞMEN DURMADILAR”

Sıcak havalara rağmen İZSU çalışanlarının özverili çalışmalarına dikkat çeken Sengel, “Bu yazın çok sıcak geçeceği belli ama buna rağmen sahada ter dökenler var. Çünkü bu ilçeyi, bu memleketi seven, halk sağlığını önceleyen insanlar var,” ifadelerini kullandı.

Kuyumcu Çalışmalar (1)

DESTEK VURGUSU: “KARARLI KADROLARLA YOLA DEVAM”

Projeye emek veren İZSU bürokratlarına ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay’a teşekkür eden Başkan Sengel, “Bir düşünceyi hayata geçirmek büyük emek ister. Bu noktada 'Biz bu işi yaparız' diyen kararlı kadroların kıymeti çok büyük,” dedi.

Manisa'nın altyapı devrimi başlıyor! MASKİ ve DSİ güçlü yatırım planlarını paylaştı Manisa'nın altyapı devrimi başlıyor! MASKİ ve DSİ güçlü yatırım planlarını paylaştı

HEDEF: EYLÜL’DE MUSLUKLARDAN SU AKMASI

İZSU 2. Bölge Dairesi Başkanı Emre Sardoğan ise çalışmalar hakkında detay verdi. “Çok zor izin süreçlerinden geçtik. Şimdi sert kaya zeminle mücadele ediyoruz. Yaklaşık 12 metre derinlikte çalışıyoruz. 500 metrelik hattımızı Eylül ayına kadar tamamlamayı ve o tarihte musluklardan içilebilir su akıtmayı planlıyoruz,” şeklinde konuştu.

Kaynak: BÜLTEN