Ege Üniversitesi (EÜ) Devlet Türk Musikisi Konservatuvarı, “İleri Çalgı Repertuvarı; Yılsonu Dinletisi” etkinliğiyle sanatseverleri bir araya getirdi. EÜ Konservatuvar Etkinlik Salonu’nda gerçekleşen dinletide, öğrenciler sahneye çıkarak halk müziğinin çeşitli yörelerinden eserleri seslendirdi. Etkinlik, Türk Müziği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Özgür Çelik ile Ses Eğitimi Bölümü Öğretim Görevlisi Fikret Döğücü’nün koordinasyonunda düzenlendi.
Usta İsim Mehmet Erenler Saygıyla Anıldı
Dinleti öncesinde konuşan Konservatuvar Müdürü Prof. Dr. Ali Maruf Alaskan, Türk Halk Müziği’nin önemli isimlerinden merhum Mehmet Erenler’i anarak, “Bugün buradan herkesin üzerinde etkisi olduğuna inandığım bir Mehmet Erenler geçti, ışıklar içinde uyusun” ifadelerini kullandı.
Sınıflar Arası Sanatsal Paylaşım
Etkinlik hakkında bilgi veren Doç. Dr. Özgür Çelik, farklı sınıflardan öğrencileri aynı sahnede buluşturarak yöresel çalgılar arasında deneyim aktarımını amaçladıklarını belirtti. Çelik, “Son iki yıldır bu dersi Fikret Döğücü hocamızla birlikte yürütüyoruz. Haftada bir saatlik dersin sonunda öğrenciler, sahnede hem birbirlerinden hem de hocalarından öğrenme fırsatı buluyor,” dedi.
Sahnedeki Genç Yetenekler Büyük Beğeni Topladı
Etkinlikte öğrenciler; Muğla Kadoğlu Zeybeği, Cirit Havası, Kayseri Saz Havası, Anadolu Kaşık Havası, Lambaya Püf De gibi eserleri başarıyla seslendirdi. Seyirciler, genç müzisyenlerin performanslarıyla coşkulu ve duygusal anlar yaşadı.
Teşekkür Belgeleriyle Taçlanan Emek
Dinletinin sonunda Prof. Dr. Alaskan, öğrencilerle birlikte sahne alan öğretim elemanları Doç. Dr. Çelik ve Öğr. Gör. Döğücü’ye teşekkür belgesi takdim etti. Etkinlik, alkışlar eşliğinde sona erdi.
Bülten