Çalışma Bakanı Vedat Işıkhan: Vesayet dönemleri tarih oldu Çalışma Bakanı Vedat Işıkhan: Vesayet dönemleri tarih oldu

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında, katıldığı bir programda İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Akın Gürlek ve ailesini tehdit ettiği gerekçesiyle soruşturma başlatıldı. Başsavcılık, İmamoğlu'nun sözlerinin tehdit ve terörle mücadele görevinde bulunan kişilere yönelik suç teşkil ettiği gerekçesiyle adli işlem başlattığını duyurdu.

Gerçek Gündem'de yer alan habere göre; İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan açıklamada, İmamoğlu'nun katıldığı programda sarf ettiği sözlerin tehdit niteliği taşıdığı vurgulandı. Bu nedenle, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Akın Gürlek ve ailesinin hedef gösterildiği ve kamu güvenliği açısından önemli bir suç işlendiği ifade edildi. Soruşturma, tehdit ve terörle mücadele eden kişileri hedef gösterme suçları kapsamında başlatıldı.

KAMUOYU İLE PAYLAŞILDI

Başsavcılıktan yapılan bilgilendirmede, soruşturmanın detaylarının ilerleyen süreçte kamuoyu ile paylaşılacağı belirtildi. 

Kaynak: Haber Merkezi