Göreve geldiği 2014 yılından bu yana “bireylere değil topluma hizmet anlayışıyla” hizmet verdiklerini belirten Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, ilçede yaptıkları çalışmaları Ege Telgraf okurları için anlattı. ‘Geleceğin Karabağları’nı oluşturmaya kararları olduklarını söyleyen Başkan Selvitopu, bunun için öncelikle akıllıca bir strateji ve doğru imar planlarını hazırladıklarını belirtti. “Planlama süreciyle, Karabağlar’ın önünü açtık” diyen Selvitopu, “Hedefimiz; gelişimini, dönüşümünü, yenilenmesini sağlamış, modern bir Karabağlar yaratmak” dedi. Başkan Selvitopu, 2019 yerel seçimlerinde yüzde 54 oranında oy alarak belediye başkanlığını 2’inci kez kazanmayı başardı. Nüfusu 100 bini aşan yerleşim yerleri üzerinden yapılan analize göre, oyunu en çok artıran ilk 5 belediye başkanı arasında yer aldı. Geçen süreçte Atatürk Yüksek Öğrenim Kız Yurdu, Uzundere Aqua Yaşam merkezi, belediye hizmet binası onarımı, pazaryerleri, taziye evleri, yeni parklar, okulların bakım ve onarımı gibi birçok çalışmaya imza attıklarını söyleyen Başkan Selvitopu, sosyal belediyeciliğe özel önem verdiklerini vurguladı.

‘MÜCADELEMİZ SÜRÜYOR’

Karabağlar Belediyesi’nin salgının ülkemize sıçradığının açıklanmasının ardından önlem alan yerel yönetimlerin başında geldiğini de sözlerine ekleyen Başkan Selvitopu, bu kapsamda yaptıkları çalışmaları anlattı. Bugünlerin sadece Karabağlarlılar için değil, ülkemiz ve dünya için de zor bir dönem olduğuna vurgu yapan Selvitopu, “Biz de tüm gücümüzle, insanlığı tehdit ve tedirgin eden korona virüs salgınına karşı mücadele yürütüyoruz. Toplu yaşam ve kullanım alanlarını düzenli olarak dezenfekte ediyor, pazaryerlerinde önlemler alıyoruz. Vatandaşlarımıza ve pazarcı esnafına maske, eldiven dağıtıyoruz. Bu kapsamda acil ve zorunlu olmayan ihalelerin tamamını iptal ettik. Dünyanın ve ülkemizin içinde bulunduğu bu olağanüstü koşullar, bizleri kriz belediyeciliğini uygulamayı zorunlu kılıyor. Korona virüs salgınıyla mücadele çalışmaları kapsamında maske üretimine başladık. Gönüllü ekibimiz, Barış Semt Merkezi’ndeki dikiş atölyesinde her gün yaklaşık 2 bin 500 adet maske dikimi gerçekleştirdi. Çalışmalarda, steril bir ortam olmasına dikkat ettik. Üretim çalışmalarına katılan gönüllüler sosyal mesafeyi korurken, galoş, maske ve koruyucu eldiven de taktı. Bu maskelerimizi hem vatandaşlarımızın hem de personelimizin ihtiyacını karşılayacak şekilde ücretsiz olarak dağıttık” ifadelerini kullandı.

‘DAYANIŞMA BÜYÜYECEK’

“Zor durumda kalan vatandaşlarımızın da her daim yanındayız” diyen Selvitopu, “Sürecin başından bu yana Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğümüz tarafından yardım kolilerinin dağıtımı sürüyor. Özellikle 65 yaş ve üzerinde olduğu için evden çıkamayan, bu süreçte işsiz kalan kesimlere öncelik verildi. Bu yolda bizden desteklerini esirgemeyen tüm duyarlı yurttaşlarımıza da teşekkür ediyorum. Her zaman söylediğim gibi, birlik, beraberlik ve dayanışma ruhu Karabağlar’da var. İnanıyorum ki bu dayanışmamız, desteklerle her geçen gün çığ gibi büyüyecek. Bunun yanında, insanımız için çalışırken, dünyayı bizimle paylaşan can dostlarımızı da unutmuyoruz. Evet, olağanüstü bir süreçten geçiyoruz. Bu salgın insanların sağlığını tehdit ettiği kadar, can dostlarımızın da yiyeceğe ulaşmasını engelliyor. Bu nedenle tüm gücümüzle onların da yanında olmaya devam edeceğiz” dedi.

EĞİTİME ARA YOK!

Karabağlar Belediyesi Sosyal Etkinlik Merkezi’nin (KARBEM), ücretsiz eğitim verdiği öğrencileri  de bu zorlu süreçte yalnız bırakmadığını söyleyen Selvitopu, “Bu kapsamda öğrenciler evlerinden çıkmadan, online eğitim almaya başladı. Karabağlar Belediyesi’nin kendilerine tahsis ettiği online eğitim platformuna KARBEM’deki öğrenci numaralarıyla giren öğrenciler, dersleri istedikleri zaman ve sayıda takip edebiliyor. Deneme sınavlarını da rehberlik öğretmenlerinin verdiği sürede tamamlayarak, başarılarını ölçebiliyor. Ayrıca kendi net ve puanlarını görebildikleri gibi, Türkiye sıralamalarını da öğrenebiliyor. Rehber öğretmen de öğrenci puanlarını sistem üzerinden izleyebiliyor. KARBEM’in online eğitim platformundan, 6, 7 ve 8’inci sınıflardan bin 100, 10,11 ve 12’nci sınıflardan da 716 öğrenci yararlanıyor. Her zaman dediğimiz gibi, onlar bizim geleceğimiz. Her tür koşulda gençlerimizin yanında olmaya, eğitimlerine katkı sağlamaya devam edeceğiz. Onlardan isteğimiz, bugünlerde zorunlu olmadıkça evlerinden çıkmamaları ve eğitimlerine sanki KARBEM merkezlerindeymiş gibi devam etmeleri. Hepsine sizin aracılığınızla tekrar kolaylıklar, zihin açıklığı ve başarılar diliyorum” açıklamalarında bulundu.

YENİ PROJELER GELECEK…

Korona virüs salgınının bitmesinin ardından İzmir Büyükşehir Belediyesi’yle gelecek aylarda Uzundere Gençlik ve Spor Merkezi’nin yapımına başlayacaklarını bildiren Başkan Selvitopu, “Projeyi, 2 yıl içinde tamamlamayı hedefliyoruz. Sadece Karabağlar’a değil İzmir’e yeni bir soluk getirecek bu merkezimiz, 32 dönüm alan üzerine kurulacak. İçinde 3 bin seyirci kapasiteli stat, olimpik yüzme havuzu, spor salonları, açık spor alanları ve tenis kortları yer alacak. Böylece gençleri kötü alışkanlıklardan uzaklaştırmak ve spora yönlendirmek için önemli bir tesisi İzmir’e kazandıracağız” dedi. Havaalanı-Çeşme Çevreyolu kenarındaki Nasrettin Hoca Heykeli’ni “Nasrettin Hoca Çocuk Bilim Kültür ve Sanat Merkezi” adıyla çocukların yararlanacağı bir tesise dönüştürme çalışmalarının başladığını vurgulayan Selvitopu, “2 bin metrekare kapalı alanı bulunan bina, çocukların eğlenirken öğrenebilecekleri görsel, işitsel altyapıya, kütüphaneye ve amfiye sahip olacak. Çocuklar burayı çok sevecek” diye konuştu. Selvitopu, “İzmir’de mobilyanın kalbi” olan Karabağlar’da, İzmir Mobilyacılar ve Marangozlar Odası (İZMOD) işbirliğiyle yaşama geçirilecek Marangozluk ve Çıraklık Eğitim Merkezi’nin temelini attıklarını anımsattı. Bozyaka Pazaryeri’nin altında Arama Kurtarma Derneği’ne (AKUT) tahsis ettikleri ve Şehit Uzman Çavuş Akın Acar’ın adını taşıyan yerleşkenin, Türkiye’nin en büyük AKUT merkezi olduğunu da vurguladı. Kırsal kalkınmaya destek olmak amacıyla her yıl Kavacık Üzüm Festivali’ni düzenlediklerini bildiren Başkan Selvitopu, “Son olarak, Kavacık Üzümü’nün de coğrafi işaretini almayı başardık. Türk Patent ve Marka Kurumu, toprak yapısı nedeniyle sadece Kavacık Köyü’nde yetiştirilebilen ‘Alphonse Lavallee’ türü ürünü, ‘Kavacık Üzümü’ olarak işaretledi. Köyün fiziksel dokusunun iyileştirilmesi amacıyla Dokuz Eylül Üniversitesi’nin hazırladığı Kavacık Kentsel Tasarım ve Gelişim Projesi’ni de gelecek yıllarda yaşama geçireceğiz” dedi. Son olarak, Karabağlar’a seslenen Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, “İçinde bulunduğumuz olağanüstü süreçte, toplum sağlığını korumak için yeni adımlar atmaya devam edeceğiz. Vatandaşlarımızdan ricamız, zorunlu olmadıkça evden çıkmamaları. Karabağlar Belediyesi, özverili personeliyle birlikte bu süreçte üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmeye devam edecek. Tüm vatandaşlarımıza sağlıklı günler diliyorum” diye konuştu. Yağmur Gülü / Özel Haber