SGK Uzmanı İsa Karakaş, Ankara kulislerinde emekliye refah payı ve seyyanen zam beklentisinin olmadığını açıkladı. En düşük emekli maaşının Temmuz 2025’te 16.652 TL seviyesine çıkması bekleniyor.
Milyonlarca emeklinin gözü Temmuz ayında açıklanacak zam oranlarında. Hayat pahalılığı altında ezilen emekliler, yalnızca enflasyon farkı değil, aynı zamanda seyyanen zam ya da refah payı beklentisi içinde. Ancak SGK Uzmanı İsa Karakaş’tan gelen açıklama, bu umutları zayıflattı.
“ANKARA KULİSLERİNDE OLUMLU HAVA YOK”
İsa Karakaş, Türkiye Gazetesi’ndeki köşe yazısında yaptığı değerlendirmede, Ankara’da emekliye ek iyileştirme yapılacağına dair bir işaret olmadığını söyledi. Karakaş, “Temmuz ayında yalnızca enflasyon farkı üzerinden zam yapılması bekleniyor. Kulislerde ne seyyanen zam ne de refah payı konusunda olumlu bir hava yok” dedi.
ENFLASYON FARKI NETLEŞİYOR
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre;
Ocak-Nisan dönemindeki 4 aylık enflasyon farkı: %13,37
Mayıs ayı ile birlikte 5 aylık toplam: %15,09
Temmuz zammı için son veri olan Haziran ayı enflasyonu, TÜİK tarafından Temmuz başında açıklanacak. Zam oranı, bu veriyle birlikte netleşecek.
EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI NE KADAR OLACAK?
Mevcut artış beklentilerine göre:
2025 Ocak itibarıyla 14.469 TL olan en düşük emekli maaşı,
Yüzde 15,09’luk artışla yaklaşık 16.652 TL’ye yükselecek.
Ancak seyyanen zam ya da refah payı eklenmediği takdirde, bu artışın emekliler için sınırlı bir rahatlama sağlayacağı belirtiliyor.
(SÖZCÜ)