Esenyurt Belediyesine yönelik ihale ve rüşvet iddiaları kapsamında yürütülen soruşturmada gözaltına alınan, aralarında Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Ulutaş’ın da bulunduğu 19 şüphelinin savcılık işlemleri tamamlandı. Şüphelilerden 10’u tutuklama, 9’u ise adli kontrol talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edildi. Şüphelilerin hakimlikteki işlemleri sürüyor.
19 ŞÜPHELİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca, Esenyurt Belediyesindeki bazı ihalelere fesat karıştırıldığı ve bu kapsamda müteahhitlerden rüşvet alındığı iddiaları üzerine soruşturma yürütülüyor. Soruşturma kapsamında gözaltına alınan Esenyurt Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Ulutaş’ın da aralarında bulunduğu 17 şüphelinin emniyetteki işlemleri tamamlandı. Şüpheliler, sağlık kontrolünün ardından Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’na götürüldü.
Şüpheliler arasında eski Esenyurt Belediye Başkan Yardımcısı Ümit Ünal, belediyenin Muhtarlık İşleri Müdürü Ziya Seymen, Park ve Bahçeler Müdürü İbrahim Doğancıoğlu ile belediye çalışanları Anıl Alioğlu ve Edil Kesik de yer aldı. Firma sahipleri ve çalışanlarının da bulunduğu diğer şüphelilerin isimleri ise Tuba Ulutaş Şenyürek, Adnan Şenocak, Doğan Can Göksel, Cemalettin Çağlayan, Harun Berber, Salih Yılmaz, Erhan Toprak, Orhan Yıldırım, Ziya Köklü, Halil Yılmaz ve Emrah Koşunalp olarak açıklandı.
10 ŞÜPHELİ İÇİN TUTUKLAMA TALEBİ
Soruşturma kapsamında haklarında yakalama çalışması yürütülen Eyüp Mücahit Gülmez ve Kamil Karaduman’ın da gözaltına alınmasıyla şüpheli sayısı 19’a yükseldi. Gülmez ve Karaduman da emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Savcılıkta ifadeleri alınan şüphelilerden Yusuf Ulutaş, İbrahim Doğancıoğlu, Tuba Ulutaş Şenyürek, Doğan Can Göksel, Cemalettin Çağlayan, Harun Berber, Salih Yılmaz, Emrah Koşunalp, Erhan Toprak ve Ziya Köklü hakkında tutuklama talebinde bulunuldu. Ümit Ünal, Ziya Seymen, Anıl Alioğlu, Edil Kesik, Adnan Şenocak, Orhan Yıldırım, Halil Yılmaz, Eyüp Mücahit Gülmez ve Kamil Karaduman ise adli kontrol tedbirlerinin uygulanması talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edildi.
Şüphelilerin hakimlikteki işlemlerinin devam ettiği bildirildi.
SORUŞTURMA KAPSAMINDA OPERASYON DÜZENLENDİ
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamada, Esenyurt Belediyesindeki bazı ihalelere fesat karıştırıldığı ve müteahhitlerden rüşvet alındığı iddiaları kapsamında yürütülen soruşturmalarda, söz konusu eylemlere karıştıkları öne sürülen 19 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildiği belirtilmişti. Açıklamada, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince düzenlenen operasyonda 17 şüphelinin gözaltına alındığı, diğer 2 şüphelinin yakalanması için çalışmaların sürdüğü kaydedilmişti.
BELEDİYE BAŞKAN YARDIMCISININ EVİNDE ARAMA YAPILDI
Operasyon kapsamında gözaltına alınan Esenyurt Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Ulutaş’ın evinde de arama gerçekleştirilmişti. Aramada, evde bulunan kasada yüklü miktarda para, döviz, ziynet eşyası ve yüksek değerli saatlerin ele geçirildiği açıklanmıştı. Soruşturma sürerken, şüpheliler hakkındaki tutuklama ve adli kontrol taleplerine ilişkin kararın nöbetçi sulh ceza hakimliğince verilmesi bekleniyor.





