Yapı gereği hem oldukça hareketli hem de ince bir deriye sahip olan göz kapakları, yaşlanma belirtilerinin en çok dikkat çektiği yerlerden biridir. Yaş almayla beraber göz kapaklarında kırışma, sarkma ve gevşeme ile göz altlarında torbalanma ve morarmalar meydana geldikçe, yalnızca göz çevresi değil tüm yüz bölgesi yaşlı, yorgun ve mutsuz bir görünüm almaktadır. Eğer kişinin uyku düzeni yoksa, sigara ve alkol tüketiyorsa ve göz çevresini etkileyecek mimikleri sıklıkla yapıyorsa, kişiyi rahatsız eden bu görünüm daha da artmaktadır. Tüm bu sorunları çözüp kişiyi tekrar canlı bir göz çevresine kavuşturacak olan ameliyat ise göz kapağı ameliyatıdır. Bu ameliyata dair merak edilen pek çok soruyu ve göz kapağı ameliyatı fiyatları nasıl belirleniri Quartz Klinik Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanlarına sorduk. Göz kapağı ameliyatlarında ne hedeflenir?
  • Göz kapağındaki ve göz çevresindeki yaşlanma belirtilerinin ortadan kaldırılması,
  • Özellikle üst göz kapağındaki sarkma ve gevşemelerin toparlanması,
  • Alt göz kapağındaki torbalanma görünümünün yok edilmesi,
  • Göz kapağındaki kırışıklıkların düzeltilmesi,
  • Hem üst hem de alt göz kapağındaki deformasyon ve asimetrilerin ortadan kaldırılması,
  • Gerekiyorsa ameliyat esnasında açılan aynı kesiler aracılığıyla kaş ve orta yüz kısmındaki çevre dokulara da gençleştirme işleminin uygulanması,
  • Tüm bunların sayesinde de göz çevresindeki ve yüzün geneline yayılan yorgun ve cansız görünümün yerini genç ve canlı bir görünüm alması hedeflenmektedir.
Göz kapağı ameliyatları için en uygun adaylar kimlerdir?
  • Mevcut herhangi bir göz hastalığı, glokom veya retina ayrışması gibi bir göz sorunu bulunmayan,
  • İleri derecede göz kuruması gibi bir sorun yaşamayan,
  • Sağlıklı yüz ve göz çevresine sahip,
  • Ameliyatın en az 2 hafta öncesinde ve 2 hafta sonrasındaki dönemde kan sulandırıcı ilaç kullanımına ara verebilecek olan,
  • Göz kapağında çeşitli deformasyon ve sarkmalar ile yağ birikmeleri olan,
  • Genç ve canlı bir göz çevresi görünümüne sahip olmak isteyen sıklıkla 30-70 yaş aralığındaki tüm kadın ve erkekler bu ameliyat için uygun adaylardır.
Göz kapağı ameliyatı nasıl yapılır? Üst göz kapağı ameliyatı öncesinde detaylı muayenesi yapılıp göz kapaklarındaki sarkma, deformasyon, kırışıklık, torbalanma ve yağ birikme miktarları belirlenen hasta, lokal anestezi altında, yaklaşık 45-60 dakika arasında sürecek olan ameliyata alınır. Ameliyat esnasında üst göz kapağında bulunan ve kişinin hem görünümünü hem de görüş açısını etkileyebilen cilt fazlalıkları ve birikmiş yağlar alınarak bölgeden uzaklaştırılır. Hasta yaklaşık 3-4 gün içerisinde sosyal yaşamına geri döner. Alt göz kapağı ameliyatının öncesinde, hasta yine detaylı bir şekilde muayene edilir. Muayene sonuçlarında göz sağlığı açısından ameliyat edilmesine engel teşkil eden bir durum bulunmuyorsa, hasta genel anestezi altında ve üst göz kapağı ameliyatlarına göre daha uzun sürebilecek olan ameliyata alınır. Sarkmış olan cilt dokusu kirpiklerinden 1 mm altından açılan kesi aracılığıyla toparlanırken, alt göz kapağında yağ birikmesi mevcutsa biriken bu yağlar da transkonjuntival yaklaşım ile göz içinden alınır. Hasta yaklaşık bir hafta sonrasında günlük yaşamına geri döner. Üst göz kapağı ameliyatı ile alt göz kapağı ameliyatı aynı anda yapılabilir mi? Üst göz kapağındaki sarkma ve asimetriler için uygulanan ameliyat ile göz altındaki derin kırışıklık, torbalanma ve deformasyonlar için uygulanan ameliyatın bir arada yapılmasında hiçbir sakınca yoktur. Hasta özelinde engel teşkil edecek bir durum yoksa, genel anestezi altında yapılan bir ameliyatlar hem üst hem de alt göz kapaklarına müdahale edilerek asimetriler, sarkmalar, deformasyonlar, derin kırışıklıklar ve torbalanmalar ortadan kaldırılıp göz çevresine tamamen genç ve dinamik bir görünüm katılabilir. Bu sayede kişinin yüz ifadesi çok daha belirgin bir canlılığa ve diriliğe kavuşmuş olur. goz-ameliyati Göz kapağı ameliyatının sonrasında hastayı nasıl bir süreç beklemektedir?
  • Ameliyat sonrasındaki özellikle ilk 48 saatte düzenli buz uygulaması yapılmalıdır.
  • Göz çevresinde şişlik ve morluğun meydana gelmesi oldukça normaldir.
  • Hasta, yaklaşık bir hafta içerisinde normal yaşantısına geri dönebilmektedir.
  • Ameliyatın sonrasındaki ilk 5 gün banyo yapılması ve kesi yerlerine su değdirilmesi tavsiye edilmez.
  • Ameliyattan sonraki bir hafta boyunca görme açısında hafif zorlanmalar ve bulanıklar olabileceği için bu süreçte araba kullanılmamalıdır.
  • Kontakt lens kullanan hastalar, en az bir hafta boyunca beklemek durumundadırlar. Bu süreci bir gözlük kullanımıyla geçirmelerinde ve devamında lens kullanımına geri dönmelerinde fayda vardır.
  • Göz kuruluğu problemi olan hastalar düzenli olarak göz yaşı damlalarından kullanmak durumundadırlar. Aksi halde göz kurulukları artarsa göz çevresinde acıma ve görmelerinde zorlanma problemi yaşayabilirler.
  • Tam iyileşme süreci yaklaşık olarak bir ay kadar sürmektedir. Bu sürenin sonunda hasta, ameliyat sonrasında ulaşmayı hedeflediği göz çevresi görünümüne kavuşmuş olur.
Göz kapağı ameliyatları yaz aylarında yapılır mı? Göz kapağı ameliyatlarının genellikle sonbahar ve kış aylarında yapılması tavsiye edilmektedir. Yaz aylarında daha fazla var olan güneş ışınlarının oldukça ince derili ve hassas bir bölge olan göz çevresine zarar verme ihtimalleri yüksek olmaktadır. Her ne kadar özel kremlerle korunsa veya direkt güneşe çıkılmasa bile tam iyileşme sürecinin bir ay kadar sürdüğü göz önünde bulundurulduğunda, özellikle kış ayları bu ameliyatlardan sağlıklı sonuç alınması için çok daha uygundur. Göz kapağı ameliyatı sonrasında morarma olur mu? Oldukça ince derili ve hassas bir bölge olması nedeniyle göz kapağı ameliyatlarının sonrasında özellikle bir hafta boyunca şişlik ve morluk yaşanması normaldir. İlk günlerde düzenli yapılan buz ve krem uygulamaları sayesinde birinci hafta dolmadan bu morluk ve şişlikler belirgin ölçüde azalmış olur. Ameliyatın ardından iki hafta geçmesiyle beraber de tüm ödem ve morluklar geçmiş ve kişi yavaş yavaş istediği göz çevresi görünümüne kavuşmaya başlamıştır. Birinci ayın sonunda ise ameliyat öncesi hasta ile paylaşılan genç ve canlı göz çevresi görünümü ortaya çıkmaktadır. Göz kapağı ameliyatından sonra hasta ne zaman makyaj yapabilir? Ameliyat sonrasındaki ilk bir ay boyunca henüz tam iyileşme sağlanmadığı için enfeksiyon kapma ihtimaline karşı göz makyajı yapılmasını tavsiye etmiyoruz. Ancak ameliyatın ardından ilk bir haftanın dolmasıyla beraber kesi yerlerine denk gelmeyecek şekilde kapatıcı ve fondöten sürülebilir. Kesi yerleri ise dışarıdan gelebilecek bakteri ve kirlere karşı açık olduğundan ve kimyasal içeren kozmetikler bu bölgede irritasyona neden olabileceğinden dolayı belirli bir iyileşme sağlanana kadar makyajdan uzak durulmasında fayda vardır. Göz kapağı ameliyatının fiyatıları Göz kapağı ameliyatları Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanları tarafından yapılmaktadır. Sağlık Bakanlığı onaylı merkezlerin haber ve internet sitelerinde fiyat belirtmeleri yasal değildir. Aynı zamanda üst göz kapağı ameliyatları ile alt göz kapağı veya kombine ameliyatların fiyatları da aynı olmamaktadır. Göz kapağı ameliyatı fiyatları yapılacak operasyona ve doktorun tecrübesine göre değişmektedir. Bu nedenle mevcut göz kapağı görünümünden rahatsız olan ve daha canlı ve genç bakışlara sahip olmak isteyen hastalarımız öncesinde detaylı bir şekilde muayene olup kendilerine özel fiyatı almak için Quartz Klinik 0212 241 46 24 numaralı hattımızdan bize ulaşarak randevu ve bilgi alabilirler. Özel Quartz Poliklinik

Web Site: https://www.quartzclinique.com/

TEL: +90 212 241 46 24

Facebook:@quartzclinique

Instagram :@quartzclinique

YouTube: jiZrWHCZTy7bw">Quartz Clinique