Magazin

100. Gazi Koşusu'nu kazanan Halis Karataş kimdir? İşte hayatı ve kariyeri

100. Gazi Koşusu'nu Bay Nalçakan ile kazanan Halis Karataş, kariyerindeki Gazi Koşusu şampiyonluklarına bir yenisini daha ekledi. Türk at yarışçılığının deneyimli jokeyi, organizasyonda yedinci kez birincilik sevinci yaşadı.

Abone Ol

Türk at yarışçılığının en önemli organizasyonu olan Gazi Koşusu, bu yıl 100. kez düzenlendi. Büyük ilgi gören yarışta Halis Karataş'ın jokeyliğini yaptığı Bay Nalçakan birinciliğe ulaştı.

Bay Nalçakan ile finiş çizgisini ilk sırada geçen Halis Karataş, Gazi Koşusu'ndaki şampiyonluk sayısını yediye çıkardı. Deneyimli jokey böylece organizasyon tarihindeki başarılarına bir yenisini daha ekledi.

100. Gazi Koşusu'nu kazanan Bay Nalçakan'ın sahibi Emrah Nalçakan, antrenörü ise Hikmet Turan oldu. Torok ile Kassama (Nayef) orijinli safkan, yarış öncesinde favori isimler arasında gösteriliyordu.

Halis Karataş, 2 Ekim 1972 tarihinde Sivas'ın Gürün ilçesinde dünyaya geldi. Atçılıkla iç içe bir ailede büyüyen Karataş'ın babası ve amcası seyis, ağabeyi Hüseyin Karataş ise jokeydi.

Henüz 14 yaşındayken jokeylik kariyerine başlayan Halis Karataş, kısa süre içerisinde elde ettiği başarılarla Türk at yarışçılığının öne çıkan isimlerinden biri oldu.

Meslek hayatı boyunca 7 binden fazla yarış birinciliği elde eden Karataş, Türk yarışçılık tarihinin en başarılı jokeyleri arasında yer aldı.

Halis Karataş, 20 Temmuz 2012 tarihinde aynı gün içinde yedi yarış kazanarak dünya rekoru kırdı. Bu başarısının ardından "Sihirbaz" lakabıyla anılmaya başladı.

Halis Karataş'ın Gazi Koşusu'nda elde ettiği birincilikler şöyle sıralandı: 1996 - Bold Pilot 1998 - It's a Bird 2000 - Capritia 2002 - Abbas 2005 - Popular Demand 2011 - Anatoly 2026 - Bay Nalçakan

Halis Karataş, at sahibi Özdemir Atman'ın kızı Begüm Atman ile evlendi. Çiftin Azra ve Özdemir adında iki çocuğu oldu. Begüm Atman, 2014 yılında yaşamını yitirdi.

Karataş'ın hayat hikayesi daha sonra "Bizim İçin Şampiyon" adlı filme konu oldu.