Spor

Dursun Özbek’ten Galatasaray’a 400 Milyon Dolarlık Çılgın Proje Müjdesi: Detaylar Açıklandı!

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, kulübün Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen yıllık olağan bütçe toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Futbol ve amatör branşlardaki başarıları değerlendiren Özbek, kulübün geleceğine dair dev projeleri de kamuoyuyla paylaştı.

Abone Ol

AMATÖR BRANŞLARDA BÜYÜK BAŞARILAR Amatör branşlardaki gelişmeleri de aktaran Özbek, erkek basketbol takımının Şampiyonlar Ligi Dörtlü Final'inde ülkeyi temsil edeceğini, kadın basketbol takımının ise Avrupa Kupası'nda çeyrek finale kadar yükseldiğini belirtti. Tekerlekli sandalye basketbol takımının sezonu şampiyonlukla kapattığını hatırlatan Özbek, voleybolda da istikrarlı bir yükselişin sürdüğünü vurguladı. 56 KUPA VE 963 MADALYA Özbek, Galatasaray’ın 2024-2025 sezonunda 56 kupa ve 963 madalya kazandığını belirterek, bu başarının 2.016 sporcu, antrenör ve personelin özverili çalışmalarıyla elde edildiğini söyledi. "Kupa alsınlar ya da almasınlar, Galatasaray ruhunu en iyi şekilde temsil eden sporcularımızla gurur duyuyoruz" dedi.

400 MİLYON DOLARLIK RİVA GELİRİ Projelerle ilgili detayları paylaşan Özbek, Riva Konut Projesi’nin ilk fazından Galatasaray’a yaklaşık 170 milyon dolarlık gelir sağlandığını, ikinci etapla birlikte toplam hasılatın 400 milyon dolara ulaşacağını açıkladı. Yeni yapılan anlaşmaya göre, ikinci etap inşaatını ve satış sürecini Emlak Konut üstlenecek. Riva’dan kulübün net beklentisi bugünün parasıyla yaklaşık 9 milyar TL olacak. FLORYA ARSASI SATIN ALINDI Mecidiyeköy'deki projeden elde edilen 1,3 milyar TL gelirle, Florya’da Galatasaray'a ait olmayan 42 dönümlük arsanın satın alındığını açıklayan Özbek, burada da kulübe büyük bir getiri sağlandığını vurguladı. Henüz satılmayan 56 konut ve 5 ticari alandan 1,1 milyar TL ek gelir bekleniyor.

RAMS PARK’TA DEV YENİLİKLER Ali Sami Yen Spor Kompleksi RAMS Park'ın yenilendiğini belirten Özbek, stadın içindeki led ekranların alanının büyütüleceğini ve böylece reklam gelirinin 3,5 milyon Euro’dan 10 milyon Euro’ya çıkarılmasının hedeflendiğini söyledi. MAĞAZACILIKTA AVRUPA’DA İLK 10 Galatasaray Store’un Avrupa'da mağazacılık sıralamasında 10. sıraya yükseldiğini duyuran Özbek, mağazacılık operasyonlarının yakın zamanda halka arz edilerek kulübe yeni bir gelir kaynağı yaratılacağını söyledi. Sezon sonunda 83 milyon Euro’luk hasılat rekoru hedefleniyor.