Türkiye’de dondurulmuş gıda sektörünün öncülerinden olan SuperFresh ve Teremyağ gibi tanınmış markaların sahibi Kerevitaş, kurumsal kimliğini yenileyerek Besler Gıda adını aldı. Şirket, yeni ismiyle birlikte küresel pazarlarda daha iddialı bir konuma gelmeyi hedefliyor.
Gıda sektöründe köklü bir geçmişe sahip Kerevitaş, bu değişiklikle hem Türkiye’deki liderlik konumunu pekiştirmeyi hem de uluslararası arenadaki etkinliğini artırmayı amaçlıyor. SuperFresh, Teremyağ ve Bizim Yağ gibi güçlü markalarla büyüyen şirket, yeni kimliğiyle yoluna devam edecek.
1970 yılında kurulan Kerevitaş, 1990’da SuperFresh markasıyla Türkiye’de dondurulmuş gıdaların öncüsü oldu. Milföy, börek ve ton balığı konservesi gibi yenilikçi ürünlerle sektörde fark yaratan şirket, bugün 1500’den fazla çalışanı ve 57 markasıyla 60’tan fazla ülkeye ihracat yapıyor. Türkiye’nin global gıda oyuncuları arasında önemli bir konumda bulunuyor.
Yıldız Holding çatısı altındaki şirketten yapılan açıklamada, isim değişikliğinin kurumun stratejik hedefleri doğrultusunda gerçekleştirildiği ifade edildi. Açıklamada, "Türkiye’de dondurulmuş gıda ve margarin sektörlerinin lideri olan Kerevitaş, kurumsal dönüşüm kapsamında yoluna Besler Gıda olarak devam edecek" denildi.
Besler Gıda CEO’su Mert Altınkılıç ise yeni döneme dair, "Bugün 16 farklı kategoride yaklaşık 1500 ürün ve 57 markamızla sektöre yön veriyoruz. Yeni ismimizle birlikte daha geniş coğrafyalarda daha güçlü bir oyuncu olmayı hedefliyoruz. Bu dönüşüm, stratejik büyüme planlarımızın önemli bir parçası.” ifadelerini kullandı.
(Gerçek Gündem)