“YA ÖDE, YA MÜZİĞİ KAPAT”
İstanbul’da 35 yıldır berberlik yapan Recep Gökçetin, sabah iş yerine gelen ihtarnameyle şaşkına döndüğünü söyledi. “Yıllardır sadece müşterilerle sohbet ederken radyodan müzik açıyoruz. Şimdi ya yıllık 8 ila 12 bin TL ödeyeceğiz ya da dükkânda tamamen sessizliğe bürüneceğiz,” diyen Gökçetin, uygulamanın küçük esnafı zor durumda bıraktığını dile getirdi.

MESAM: "ESER SAHİPLERİNİN HAKKI KORUNMALI"
MESAM yetkilileri, uygulamanın yasal dayanağı olduğunu ve temel amacın “eser sahiplerinin haklarının korunması” olduğunu belirtiyor. Yetkililer, umuma açık alanlarda çalınan müziğin izne tabi olduğunu, bunun da lisans bedeliyle karşılandığını vurguladı.

KÜÇÜK ESNAF ENDİŞELİ
Ancak birçok işletme sahibi, belirlenen ücretlerin özellikle küçük esnaf için sürdürülemez olduğunu savunuyor. Müşteriler ise, müziksiz ortamların hem çalışanlar hem de ziyaretçiler açısından soğuk ve ilgisiz olabileceğini belirterek karara tepkili yaklaşıyor.

Yorumlar
Editör Hakkında