Trendyol Süper Lig’de büyük heyecan sona eriyor. Göztepe Spor Kulübü, kuruluşunun 100. yılında ligde kalmayı garantilerken Avrupa hedefiyle yoluna devam ediyor. İzmir temsilcisi 2026-2027 sezonunda ülkemizi Avrupa’da başarıyla temsil etmek istiyor. Sezonun son maçında herhangi bir iddiası bulunmayan Samsunspor’la karşılaşacak olan Göztepe, deplasmandan galibiyetle ayrılarak başka sonuçlara bakmadan ligi 5’inci sırada bitirmeyi hedefliyor. Sarı-kırmızılı ekip, Avrupa kupalarına katılım için aynı zamanda Ziraat Türkiye Kupası finalini de yakından takip edecek. Trabzonspor’un yarı finalde Natura Dünyası Gençlerbirliği’ni mağlup ederek finale yükselmesi İzmir temsilcisinde büyük sevinç yarattı.

TRABZONSPOR SON ANDA FİNALDE

Eryaman Stadı’nda oynanan yarı final mücadelesinde Trabzonspor, son 12 dakikaya 1-0 geride girdi. Bu skor hem bordo-mavili taraftarları hem de Avrupa umutlarını Trabzonspor’un kupayı kazanmasına bağlayan Göztepelileri endişelendirdi. Karşılaşmanın 78’inci dakikasında beraberliği yakalayan Trabzonspor, uzatma dakikalarında Muçi’nin attığı golle sahadan 2-1 galip ayrıldı ve finale yükseldi. Bu sonucun ardından Göztepe cephesinde Avrupa umutları daha da güçlendi.

HEDEF UEFA KONFERANS LİGİ

İspanya'da Mourinho ve Arda Güler sesleri! Taraftarlar Arda için ikiye bölündü
İspanya'da Mourinho ve Arda Güler sesleri! Taraftarlar Arda için ikiye bölündü
İçeriği Görüntüle

Göztepe’nin Avrupa kupalarına katılabilmesi için ligi 5’inci sırada tamamlaması ve Trabzonspor’un Türkiye Kupası’nı kazanması gerekiyor. İzmir temsilcisi önce cumartesi günü Samsunspor karşısında galibiyet arayacak. Ardından gözler 22 Mayıs Cuma günü Antalya’da oynanacak Trabzonspor-TÜMOSAN Konyaspor finaline çevrilecek. Göztepe’nin ligi 5’inci bitirmesi ve Trabzonspor’un kupayı kazanması halinde sarı-kırmızılı ekip UEFA Konferans Ligi bileti alacak. Böylece Göztepe, 56 yıl sonra yeniden Avrupa arenasında mücadele edecek.

STOILOV’A 100’ÜNCÜ MAÇ HEDİYESİ

Göztepe Teknik Direktörü Stanimir Stoilov da geçtiğimiz hafta oynanan Gaziantep FK karşılaşmasıyla birlikte takımın başında 100’üncü resmi maçına çıktı. Urla Adnan Süvari Tesisleri’nde gerçekleştirilen antrenmanın ardından sportif direktör Ivan Mance, Bulgar teknik adama üzerinde isminin yazılı olduğu 100 numaralı Göztepe forması hediye etti.

“STOİLOV’A SONSUZ TEŞEKKÜRLERİMİZİ SUNUYORUZ”

Kulüpten yapılan açıklamada, "Gaziantep FK karşılaşmasıyla birlikte takımımızın başındaki 100'üncü maçına çıkan teknik direktörümüz Stanimir Stoilov'a bu özel maç anısına şanlı formamız sportif direktörümüz Ivan Mance tarafından takdim edildi. Ailemize kattığı değerler, bugüne kadar gösterdiği ve gelecekte de göstereceğine inandığımız başarılar için teknik direktörümüz Stanilir Stoilov'a sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz" denildi

Kaynak: DHA