Güzelbahçe Belediyesi, ilçenin yeşil dokusunu koruma ve güçlendirme amacıyla önemli bir adım attı. Belediye müdürleri, memurları ve ofis personelleri, Seferihisar orta refüjü ve ilçenin çeşitli noktalarındaki oya ağaçlarının bakımını üstlendi.
İMECE RUHUYLA ÇALIŞMA
Daha önce Fen İşleri ve Temizlik İşleri müdürlüklerinin ardından, bu kez Park ve Bahçeler Müdürlüğü'ne de destek veren belediye çalışanları, Güzelbahçe’nin simgesi haline gelen oya ağaçlarının bakımını yaptı.
BÜYÜK BİR YEŞİL ALAN AĞI
Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa Günay, bakım çalışmalarının önemine dikkat çekerek, ilçede 150’ye yakın park, cadde ve meydanda bulunan yeşil alanların yönetilmesinin ne kadar zahmetli olduğunu vurguladı. Başkan Günay, "Güzelbahçe’nin birçok noktasını ‘Oya Ağacı’ ile diktik. İlçemizin simgesi haline getirdik. Yeşil dokumuzu koruyor ve güçlendiriyoruz. Ekiplerimiz canla başla çalışıyor, fakat bu kadar geniş yeşil alanı yönetmekte zorluk yaşıyoruz. Belediye olarak imece ruhunu benimsedik ve tüm personelimizle birlikte bu çalışmalara katıldık," şeklinde konuştu.
Başkan Günay, belediye personelinin yanı sıra, vatandaşların da zaman zaman bu projelere katıldığını belirterek, halkın desteğinin kendilerini motive ettiğini ifade etti. "Projelerimize halkımızı dahil ediyoruz. Onların takdir ve teveccühü, bizi daha da güçlendiriyor" diyerek, Güzelbahçe için dayanışma ruhunun devam edeceğini belirtti.
Güzelbahçe Belediyesi, ilçenin doğal güzelliklerini koruyarak, yeşil alanları artırmayı ve bakım çalışmalarına vatandaşları da dahil etmeyi sürdürecek.