Yağmur Daştan- EGE TELGRAF- Eski Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, milletvekili aday adaylığı yarışına dahil oldu. 2014 seçimlerinde Karşıyaka'dan belediye başkanı seçilen ve bir dönem görev yaptıktan sonra aday gösterilmeyen Akpınar, bu dönem dinlenmenin kendine iyi geldiğini belirterek “Hiç olmazsa daha da tecrübelendik” dedi. Birçok kişinin kendisine aday adayı olması noktasında teşvik ettiğini de aktaran Akpınar, “Şimdi hazırım. İnanıyorum, bu seçimi kazanacağız” mesajı verdi.

“TÜRKİYE’YE ESİN KAYNAĞI OLDUK”

Milletvekili aday adaylığı kararını nasıl aldığını anlatarak açıklamalarına başlayan Akpınar, “Bu kararı tek başıma vermedim. Sonuçta ben CHP içerisinde her kademede görev yapmış bu aldığım görevleri de hakkıyla ve partime yakışır bir şekilde yerine getirmiş bir insanım. Sonuçta örgütte görev yaparken yine örgüte kendimizi ifade ediyorduk. Sonra belediye başkanlığı görevi yaptım. Yaptığımız görevde de sadece Karşıyaka’ya değil, burada yaptığımız hizmetler Türkiye’de birçok yerel yönetimlere esin kaynağı oldu. Özellikle OHAL döneminde Kanun Hükmünde Kararnameler’e karşı duruşumuz Türkiye’de birçok insana umut oldu. Biz de o insanların haklarını savunmuş olduk. Aday adayı olmam için ciddi bir toplumsal talep vardı. “Neden aday adayı olmuyorsunuz, sizi Meclis’te görmek isteriz. Genel siyaseti çok daha iyi yapıyorsunuz” diyen çok kişi oldu. Biraz da enerjisi yüksek biriyim. O yüzden böylesi bir süreçte partim görev verirse bu mücadele partime, Genel Başkanım’a katkıda bulunmak ve hizmet etmek istiyorum. Takdir partimin genel merkezinindir. Sonuçta aday belirlemeyi onlar yapacağı için takdir onların, onlar değerlendirecek. Bu işi iyi yapacağıma inanıyorlarsa listelerde aday olarak gösterirler” dedi.

‘GERİYE ÇEKİLİP BAKTIĞINDA…’

“Ben belediye başkanlığı için aday gösterilmediğimde de çıktım yine adaymışım gibi çalıştım” sözleriyle açıklamalarını sürdüren Akpınar, “Dört yıldan beri belediye başkanı değilim ama sokakta yine partim için çalışıyorum. Bir dönem ara verdim. Geriye çekilip uzaktan bakmak da iyi oluyormuş. Hiç olmazsa kimin ne olduğunu daha iyi görüyorsunuz. Ayrıca bizler çok zor bir dönemde görev yaptık. 5 tane seçim, bir darbe girişimi, OHAL dönemi, ekonomik krizler, terör olayları, şehit cenazeleri… Böyle bir ortamda belediye başkanlığı yaptık. Tabii yorucu da bir dönemdi. Onun için dinlenmek de bazen iyi oluyor. Bazen görev körlüğü oluyor, geriye çekildiğinde artılarını ve eksilerini de görüyorsun. Hiç olmazsa daha da tecrübelendik ve şimdi daha da hazırız” ifadelerini kullandı.

‘BU SEÇİMİ KAZANACAĞIZ’

Bu seçimin ülke kaderi için çok önemli olduğunun da altını çizen Akpınar, “Sonuçta burada birçok arkadaşımız aday adaylığına müracaat etti. Hepsine başarılar diliyorum. Bizim kimin milletvekili olacağından çok ülkede iktidarı nasıl değiştireceğimizi düşünerek bu sorumlulukla hareket etmemiz gerekiyor. Siyaset insanların birbirini karalaması değil; farklılığını ortaya çıkararak halkı inandırabilmesidir. Onun için farklılığımızı ortaya çıkaracak bir liste ile halkı inandıracağız ve bu seçimi kazanacağız” diye konuştu.