45 bin sözleşmeli öğretmen ataması tamamlandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'in katıldığı tören ile 45 bin yeni öğretmen ataması gerçekleşti. Hatırlanacağı gibi, geçtiğimiz günlerde başvuruların tamamlanmasının ardından gözler atama tercih sonuçlarına çevrilmişti. Bakan Özer, yapılan atamaların büyük bir bölümünün deprem bölgelerine yapılacağını kaydetti. Bu noktada, 45 bin sözleşmeli öğretmen atama sonucu sorgulama ekranı ile ilgili araştırmalar da hız kazandı. Peki, 2023 sözleşmeli öğretmenlik atama sonuçları nasıl öğrenilir, nereden bakılır? İşte, eDevlet sözleşmeli öğretmenlik atama tercih sonuçları sorgulama sayfası

ATAMA SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

45 bin sözleşmeli öğretmen atama sonuçları açıklandı. Sonuçlar gün içerisinde (8 Mayıs 2023 Pazartesi) hemen aşağıda yer alan eDevlet bağlantısında paylaşılacak. Sözlü sınavda başarılı olanların atamaları, tercihleri de dikkate alınarak sözlü sınav puanı üstünlüğüne göre elektronik ortamda gerçekleştirilecektir. Sözlü sınav puanının eşitliği halinde KPSS puan üstünlüğü dikkate alınacak; eşitliğin devamı durumunda diploma tarihi itibarıyla önce mezun olmuş olana, bunun aynı olması halinde yaşı büyük olana öncelik verilecektir. Eşitliğin bu şekilde de bozulmaması durumunda ise atanacak aday bilgisayar kurası ile belirlenecektir.

SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMEN ATAMA TERCİH SONUCU NASIL ÖĞRENİLİR?

Bilgisayar ortamında gerçekleştirilen atama sonuçları, e-devlet sistemi üzerinden yayımlanacak olup adaylar sonuçlarını kişisel e-devlet kullanıcı adı ve şifreleriyle öğrenebileceklerdir. Ataması yapılanların başvuruda belirttikleri cep telefonu numaralarına atama sonucu kısa mesaj yoluyla bildirilecektir. Atama kararnameleri il millî eğitim müdürlüklerine elektronik ortamda gönderilecektir. Değerlendirme Komisyonunca göreve başlatılması uygun görülmeyen adaylar hakkında alınan karar ile bu karara ilişkin nesnel ve gerekçeli değerlendirmeler Bakanlığa bildirilecektir. Göreve başlatılmak üzere atama kararnameleri kendilerine tebliğ edilenler, en erken 1 Eylül 2023 tarihi itibarıyla görevlerine başlayabilecek olup atama kararnameleri bu tarihten önce kendilerine tebliğ edilenler bakımından göreve başlamak üzere 15 günlük yasal süre 1 Eylül 2023 tarihi itibarıyla başlayacaktır. Atama kararnameleri 1 Eylül 2023 tarihi ve sonrasında tebliğ edilenler bakımından ise göreve başlamak üzere 15 günlük yasal süre tebliğ tarihinden itibaren başlayacaktır.