Berna SEVER-EGE TELGRAF-

İZMİR KAPILARINI DÜNYAYA AÇIYOR

Protokol imza töreninde konuşan Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, “Büyük bir açılım sağlayacak bu protokol yeni iş birlikleri doğuracak. Kurumlar arasındaki bağı da güçlendirecek olan bu işbirliği inovasyon ruhunu da güçlendirecek. Atılan bu adımla birlikte gençlere çok değerli kapılar açan ve yeni iş alanlarının açılacağı bir dönemin başlangıcını yapıyoruz. Bir alt yapı açılımı başlatıyoruz. Bölgedeki sanayinin çeşitlenmesi açısından da önemli bir başlangıç yapıyoruz. Ar-Ge çalışmaları burada çok kıymetli, Ar-Ge’yi de güçlendirecek bir mekanizma kurulacak. Tüm Türkiye’yi etkileyecek bir ekonomik gelişim ortaya çıkacak. İzmir, ülkemizin dünyaya kapılarını açan bir şehir. Gençlerimizin özgüvenini güçlendirme noktasında da adım atmış olacağız. İzmir marka şehir olarak ülkemizin en önünde yer alacak. Gençlerimiz birer model olarak yaptıklarını tüm dünyaya duyuracaklar” dedi.

GENÇLER İÇİN UYGUN ORTAMI YARATACAĞIZ

İzmir'in uluslararası inovasyon ve girişimcilik vizyonunu güçlendirmek istediklerini, bu vizyona giden proje ve çalışmaları desteklediklerini belirten İZTO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, "Genç girişimciler yenilikçi fikirleri ve iş modelleriyle ekonomik büyümeye ve yeniliklere büyük katkı sağlayabilir diye düşünüyoruz. Bize düşen asli görevlerin başında gençlerimize parlak fikirlerin yeşereceği uygun çalışma ortamlarını yaratmak geliyor" diye konuştu.

 DİJİTAL AĞIN İLK ADIMINI DA İZQ İLE ATIYORUZ

Gerçekleştirilen protokolün Bilişim Vadisinin ilk adımı olduğunu vurgulayan Bilişim Vadisi Genel Müdürü Ahmet Serdar İbrahimcioğlu “Bilişim Vadisi milli teknoloji hamlesiyle mega teknoloji koridorunu kurma misyonun adıdır. Bu koridorun iki tane önemli motivasyonu var. Birincisi bilimsel araştırma teknoloji transferi ticarileştirme ürün geliştirme ve yönetim fırsatlarının kapasite artırmasını sağlarken diğer taraftan da bu potansiyeli ver olan bu gücümüzü farklı coğrafyalara da etkin bir şekilde özellikle global alanda ölçekleyebilecek bir yapının kuruluşuydu. Mega Teknoloji koridorunu bir dijital ağ olarak nitelendirmiştik. Bu dijital ağın ilk adımını da İZQ ile atıyoruz” şeklinde konuştu.