EGİAD'ın Olağan Genel Kurulu’na, yaklaşık 700 fahri, aktif ve kurumsal üyenin 386’sı hazirun listesinde yer aldı. Gündem maddelerinin görüşülmesi ve konuşmaların ardından başlayan oy verme işlemi saat 17.00’ye kadar sürdü.

Açılan sandıktan 193oy çıktı. Bir boş çıkan oy geçersiz sayıldı. Geçerli 192 oyun tamamını alan mevcut Başkan Alp Avni Yelkenbiçer güven tazeleyerek 2023 – 2024 dönemi için tekrar başkan seçildi.

TEK YÜREK’

EGİAD'da 17. dönem başlamış oldu. İki yıl boyunca, 2025 Ocak ayına kadar, görevde kalacak olan ekibi, yoğun bir ekonomi gündemi bekliyor. Yüksek katılımın olduğu seçimlerde teşekkür ve hedefler konuşması yapmak için kürsüye çıkan Başkan Yelkenbiçer, üyelerinin verdiği ve vereceği desteğe, güvene teşekkür etti. Bugüne kadar dernek komisyonlarındaki ve yönetimlerindeki farklı ekollerden gelen üyelerle tek yürek tek ses olduklarını dile getiren Yelkenbiçer, “Bu gurur başta Yönetim Kurulu’ndaki arkadaşlarım, komisyon başkanlarım, projelere liderlik eden üyelerimiz, idari kadromuz olmak üzere, tüm çalışmalara yürekten katılımlarıyla fark yaratan siz değerli EGİAD ailesinindir. Huzurunuzda saygıyla eğiliyor ve bu başarılı dönem için siz tüm EGİAD’lıları tebrik ediyorum” dedi.

YENİ YÖNETİM

EGİAD genel kurul toplantısında tek aday, EGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Alp Avni Yelkenbiçer oldu. 17. dönem Başkanı seçilen Yelkenbiçer'in yönetim kurulu listesi

şu isimlerden oluştu;

YÖNETİM KURULU

1 Alp Avni Yelkenbiçer 12 İlker Erdiliballı

2 Muhlis Kaan Özhelvacı 13 Mustafa Güres

3 Başak Çayır Canatan 14 Açelya Baç Uçar

4 Ali Kolcu 15 Elif Kâya

5 Arda Yılmaz 16 Zerrin Ülken

6 Ceren Sertdemir Yavuz 17 Hakan Barbak

7 Erkan Karacar 18 Naşit Arda Ürper

8 Eyyüpcan Nadas 19 Cem Elmasoğlu

9 Mert Hacıraifoğlu 20 Yaman Duman

10 Müge Şahin 21 Burak Güngör

11 Yağmur Yarol 22 Rahmi Özışık

Nihat Ak