İzmir Ticaret Odası'nda bu yıl bir ilk yaşanıyor. Yirmi altı yıl sonra ilk kez tek başkan adayı ile yönetim kurulu başkanlığı seçimi gerçekleşti. 185 meclis üyesinin oy kullandığı seçimlerde 2 oy geçersiz sayılırken Mahmut Özgener 183 oyla yeniden İZTO Yönetim Kurulu Başkanı seçildi. Özgener’in tek listeyle girdiği seçimlerde yönetim kurulunda üç isim değişirken, yönetime iki kadın üye girdi. Önceki dönem yönetim kurulu üyesi olan Ali Osman Öğmen, Adil Özyiğit, Fettulah Yetik yeni yönetimde yer almadı.Yönetim Kurulu Asil Üyeleri ise şöyle, Abdullah Salkım, Ahmet Oğuz Özkardeş, Emre Kızılgüneşler, Cemal Elmasoğlu, İsmail Kahraman, Jülide Tutan Hergül, Mahmut Erkoç, Mehmet Şahin Çakan, Nuray Eyigele İşleyen ve Serdar Gökhan Arıkan oldu.İZTO Yönetim Kurulu Başkanı yeniden Mahmut Özgener olarak seçildi.

‘HİZMETE DEVAM EDECEĞİZ’

Önemli açıklamalarda bulunan ve seçimin ardından soruları yanıtlayan Özgener, “Çok güzel bir seçim süreci yaşadık. Bundan dolayı mutluyuz. Sonuçlara baktığımızda, ilk dört yılda yaptığımız işlerin kabul gördüğünü görüyorum. Üyelerimiz büyük bir güvenle, kullanılan oyların tamamını almamıza vesile oldu. Bu bir yandan sevindirici bir yandan da bizim sorumluluğumuzu daha da artıran bir sonuç… Ama yeni yönetim kurulumuzla birlikte inanıyorum ki, ilk dört yıllık dönemde şehrimiz, ülkemiz ve odamız için yaptığımız projelerimizi geliştirerek hizmet etmeye devam edeceğiz. Tekrar görev aldığımız için ve bize duyulan güveni görmemiz açısından çok keyifli oldu. Demokrasi açısından odamıza çok yakışır bir seçim süreci yaşandı. Sadece ben değil, meclis başkanımız da seçime rakipsiz girdi. Bu da, meclis başkanımızın meclisi çok uyumlu ve doğru bir şekilde yönettiğinin göstergesi… Kadın yönetim kurulu üyelerimizin olmasını çok önemsiyorum, onlar da yönetimimize renk katacaklardır” dedi.

Seçime yönelik soruları yanıtlayan Özgener, “Bizim işimiz siyaset değil. Odalar, STK’lar, siyaset üstü kurumlar… Bizim görevimiz, üyelerimizin sorunlarını çözebilmek, sorunlarının çözümünde rol oynayabilmek. Aynı zamanda da şehrimiz ve ülkemiz için verimli olmak, iş dünyamıza katkı sağlayacak projeler yürütebilmek.Türkiye’yi bir seçim bekliyor ama seçim süreci başka, bizim hizmet sürecimiz ve yolumuz başka…” ifadelerini kullandı.

Rana Beyza ÖZTÜRK