İzmir Mobilyacılar Odası’nda bir ilki gerçekleştirdi. Kurum yarım asırdır odaya kayıtlı mesleğine hiç ara vermemiş ustaları ödüllendirdi. Türkiye Ağaç İşleri Federesyonu Başkanı Ali Rıza Ercan, İzmir Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu, İESOB Başkanvekili ve İzmir Büfeciler ve Kantinciler Odası Başkanı Selahattin Arslan, İzmir İnşaat Malzemeleri İmalatçıları ve Satıcıları Odası Başkanı Cumhur Taşdelen, İzmir Mobilyacılar Odası Başkanı Hasan Özkoparan ve Yönetim Kurulu üyeleri ustaların plaketlerini takdim etti. Bu kapsamda Ömer Yıldız, İbrahim Altan Örük, Erdoğan Tınaz, İbrahim Kuvvet, Cevdet Bilen, Ali Yaşar, Ziyaeddin Çalışkan, Selahaddin Hünü, Yusuf Çalık ve Kamil Barutcu plaketlerini aldılar. 11 ustanın plaket aldığı programda ustalar adına konuşan Ömer Yıldız, “Mesleğe başladığımda yaşadığım duygularım ilk günkü kadar taze. Hep en iyisini yapmak için çalıştım. Bu düstur ile çocuklarımı yetiştirdim. Benden sonraki kuşak uluslararası pazarlara açıldı. Onlarca ülkeye ihracatımız var. Bu mesleği yaptığım için, çocuklarımı bu meslekte büyüttüğüm için, güzel işler yaptıkları için mutluyum. Bu plaketi takdim eden İzmir Mobilyacılar Odamıza teşekkür ediyorum”dedi.

USTALARIMIZ HAZİNEMİZDİR

Marangozluk ve Mobilyacılık sektöründe usta olmanın pek kolay olmadığını hatırlatan İZMOD Başkanı Hasan Özkoparan, iş yapan hayattaki ustaların kıymetinin bilinmesini istedi. Başkan Özkoparan, “Yıllardır ağaca şekil veren ahşap ustaları, unutulmaya yüz tutmuş mesleklerin kapsamında. Hayattaki Ustalarımız bizim için Yaşayan İnsan Hazinemizdir. Milli kültürün bayraktarı ve usta-çırak geleneğinin seçkin temsilcileridir. Bu zanaatkarlarımız, tüm hayatlarını vakfederek elde ettikleri bu becerileriyle, ortaya koydukları eserlerle, ülkemize ve dünyaya kazandırdıkları bu özgün değerlerle her türlü teşekkürü ve takdiri hak ediyorlar." dedi.

MARİFET İLTİFATA TABİDİR

Marangozluk mesleğinin bir peygamber mesleği olduğuna dikkat çeken İZMOD Başkanı Hasan Özkoparan, ustaların sevgiyle mesleklerini uzun yıllar icra ettiğini söyledi. Başkan Özkoparan, “Mobilya sektöründe kalifiye eleman yetiştirmek için türlü projeleri hayata geçiriyoruz. Tutku ile bu mesleği yapanları hatırlamanın ve hatırlatmanın yararlı olacağını düşündük. Marifet iltifata tabidir dedik. 1951 yılında kurulan İzmir Mobilyacılar Odamıza 1970 öncesi kayıt yaptıran ustalarımızı ödüllendirme kararı aldık. 50 yıldır hiç ara vermeden bu mesleği yapanlara ödüllerini MODEKO Uluslararası İzmir Mobilya Fuarı’nda vermeyi uygun gördük. Çıraklarına "Dağıtan değil toparlayan, yıkan değil yapan ol" diyen, 5 ölç 1 kes nasihatını veren 11 ustamıza saygımızı gösterdik. Bu ustalarımızdan sektörümüzün daha fazla yararlanmasının önünü açmış olduk”diye konuştu.